Õigusrikkujad pannakse ka edaspidi Tallinna linna koristama

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üldkasulik töö.
Üldkasulik töö. Foto: /SCANPIX

Täna sõlmisid Kristiine linnaosa valitsus ning Politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuur tähtajatu üldkasuliku töö korraldamise kokkuleppe.

Kaks aastat tagasi oli Kristiine linnaosa esimene Harjumaa omavalitsusüksus, kes sõlmis Põhja prefektuuriga üldkasuliku töö korraldamise kokkuleppe ning hakkas kasutama asenduskaristust kandvaid seaduserikkujaid linnaosa heakorra-, haljastus-, koristus- ja remonditöödel ning abilistena avalike ürituste korraldamisel.

2012. aastal kaheks aastaks planeeritud koostööprojekt osutus aga edukaks ning paari aastaga on sarnaseid lepinguid sõlminud ka Haabersti, Nõmme, Pirita, Kesklinna ja Mustamäe linnaosad ning mitmed mittetulundusühingud.

2012. aastal tegi Kristiines üldkasulikku tööd 35, 2013. aastal aga koguni 61 Põhja prefektuuri poolt suunatud õigusrikkujat.

Üldkasulik töö on asenduskaristus, mis kohtu otsusel asendab aresti või rahatrahvi, seejuures 40 eurot trahvi võrdub 1 arestipäeva või 2 üldkasuliku töö tunniga. Linnaosavalitsuse kinnitusel on üldkasuliku töö kasutamine Kristiine linnaosas aidanud hoida meie linnaosa puhtama ja rohelisemana kui kunagi varem.

Kõige lühem üldkasuliku töö kohustus Kristiines on olnud 4 ning kõige pikem 240 töötundi. 75 protsenti üldkasuliku töö tegijatest on rikkunud liikluseeskirja, ülejäänud on rikkunud avalikku korda või pannud toime pisivargusi.

Kohus määrab igale üldkasuliku töö tegijale mitte üksnes töötundide arvu, vaid ka ajavahemiku, millal peab töötunnid ära tegema.

Põhja prefektuur koostab igale töötegijale individuaalse graafiku, Kristiine linnaosa valitsus aga pakub tööd ning varustab töötegijaid vajalike töövahenditega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles