Mürasõda pealinnas: Shootersi ja Nimeta baari lahtiolekuaegu võidakse piirata

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur-Karja tänav. Kohalikud elanikus pole rahul lärmiga.
Suur-Karja tänav. Kohalikud elanikus pole rahul lärmiga. Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Kesklinna vanem Mihhail Korb ütles tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil, et menetlus nn. Bermuda kolmnurgas asuvate Nimeta baari ja Shootersi lahtiolekuaegade piiramiseks käib.

«Osapooled esitasid oma andmed, politsei esitas andmed, elanikud on andnud oma tunnistused ja. müramõõtmised on tehtud. Lähipäevil kujunevad need dokumendiks, mis peaks piirama nende pubide lahtiolekuaega,» rääkis Korb. Korb kiitis vanalinna elanikke, kes annavad endast maksimumi, et olukorda parandada. «Paljudes kohtades pole kahjuks inimesed nõus tunnistusi andma,» rääkis ta.

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul on mürateema keeruline. «Kohalikul omavalitsuses on praegu võimalik vaid  ühele baarile ettekirjutus. Saatsime majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile arutlemiseks ka seaduseelnõu, mille kohaselt tekiks kohalikul omavalitsusel võimalus muuta ühe kindla piirkonna, näiteks tänava ulatuses baaride jms. lahtiolekukellaaegu. Selle peale öeldi, et see piiraks ettevõtjate õigusi, » selgitas Sarapuu. «Mõistame inimeste muret, oleme elanike poolel,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles