Vene turist jätab Tallinna keskmiselt 300 eurot, aastavahetusel rohkem

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turistid on vallutanud Tallinna.
Vene turistid on vallutanud Tallinna. Foto: Martin Ilustrumm

Pealinna turismindusest ülevaate teinud abilinnapea Arvo Sarapuu rääkis, et Tallinnas käib kõige enam soomlasi - turistide koguhulgast moodustavad põhjanaabrid 47%, järgnevad turistid Venemaalt. «Vene turist jätab turismireisil Tallinna keskmiselt 300 eurot, aastavahetusel aga 2-3 korda rohkem,» rääkis Sarapuu linnavalitsuse pressikonverentsil.

Väliskülalised kulutasid Sarapuu sõnul siinsetele kaupadele ja teenustele 840 miljonit eurot , aastavahetusel teeniti aga 5-10 miljonit lisatulu. Majutusettevõtteid on pealinnas 190. «Külastajate arv on 2-3 protsenti suurenenud, see suureneb ilmselt ka sel aastal,» rääkis Sarapuu.

Sarapuul jätkus kiirusõnu ka linna turismiinfokeskusele. «Infopunkti külastas mullu  200 000 inimest, külastajaid oli 84 riigist sh. näiteks Uruguaist, Elevandiluurannikult, Sri Lankalt jne. Kõige enam kasutavad  infopunkti teenuseid Venemaa, Saksa, Soome turistid,» räääkis Sarapuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles