Valgusfestivali korraldaja: me pole valeandmeid esitanud

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukuuskedest tuleskulptuurid Kalasadamas.
Jõulukuuskedest tuleskulptuurid Kalasadamas. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

 Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti hinnangul on olnud pealinna valgusfestivali korraldava MTÜ seni esitatud aruandlus olnud ebakorrektne ning festival tahetakse seetõttu toetusest ilma jätta.  «Meie pole mingeid valeandmeid esitanud, kõik meie esitatud aruanded on kultuuriväärtuste ametis kinnitatud,» selgitas festivali peakoraldaja Indrek Leht.

«Amet võttis hiljuti vastu MTÜ toetuste menetlemise uue korra, seetõttu esinesid meil selle raames tõesti mõned tõlgendusvead, mis said parandatud. nimetatud järelkontrolli raames,» rääkis Leht.  «Leidus üks paarisaja eurone arve, mis oli ekslikult esitatud meie teisele mittetulundusühingule. Firma oli arve  parandanud, kuid mingil põhjusel oli see aruandest väljajäänud, aruanne oli aga kinnitatud. Segadust toetuste uue korraga on olnud mõlemapoolset,» leidis Leht.

Korraldaja sõnul ei saa aga akindlasti sellist näpuviga tuua põhjuseks, miks kümme aastat edukalt kestnud ürituselt 20 000 eurot  toetusraha ära võtta. «Toetusrahaga korraldati jääskulptuuride tegemist, tuleskulptuuride üritust ja Mustpeade kuusepõletamise rituaali,» selgitas Leht.

Festivali «Tule ja jää pidu» peakorraldaja selgitas, et tänavu toimub täismahus kuuskede kogumine ja kuuselõke koos eeskavaga «Valguse vägi» Mustamäe kirikuaias 25. jaanuaril kell 18. Kesklinnas Tornide väljakul toimub tuleartistide võistlus ja Mustpeade kuuse põletamise reituaal 26. jaanuaril kell 16.30. Festivali «Tule ja jää pidu» toetavad Kesklinna Valitsus, Mustamäe Linnaosa Valitsus ja koostööpartnerid. «Lahtine on hobuseaasta jääskulptuuri avamine, mis pidanuks toimuma 30. jaanuaril. Sellele ootame veel rahastamisotsust,» selgitas Leht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles