Priit Wilbach asus tööle Tallinna linnavalitsusse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Willbach
Priit Willbach Foto: Elmo Riig / Sakala

Uue aasta algul asus Tallinna linnakantselei vanemspetsialistina tööle Priit Willbach, kes hakkab tegelema linna teedeehituse probleemide lahendamisega.

Linnavalitsuse ametijuhendi järgi on tema ülesanne kommunaalameti töövaldkonna probleemide üldistamine ja analüüs ning linna insenertehnilise infrastruktuuri arendamise küsimuste lahendamine.

«Meil on siin Tallinnas tõsised probleemid teedeehitusega, eks ma nendega pean tegelema,» sõnas Willbach Postimehele. «Kogu teehoiu ja infrastruktuuriga. Tööpõld on lai, süsteem tuleb korda saada.»

Willbachi sõnul on ta kuupalk 1350 eurot. «Kuna ma olen tehnikateaduste doktor, ei tohiks see palk kedagi riivata, ei ole liiga suur,» leidis Willbach.

«Mul on tõesti kogemusi, ma olen üht-teist teinud, mul on kahju näha, mida tehakse tee-ehituses halvasti või valesti. Ma pole vinguja ega viriseja, vaid tahaks  konstruktiivset kriitikat, nüüd püüame selle napi rahaga midagi ära teha.»

Willbachi sõnul tehti talle ametisse asumiseks otsepakkumine, kuid see ei ole seotud sellega, et ta augustis Keskerakonda astus. «See pakkumine tuli viimase kuu jooksul. Teatud inimesed arvasid, et ma võiksin kampa lüüa,  mulle see sobis, kuigi ma pole kunagi siia ihaldanud, et ma peaks tingimata linnavalitsuses töötama,» ütles Willbach.

Tallinna pressiteenistus täpsustas, et Willbach asus tööle 1. jaanuarist ja tema põhipalk on 1400 eurot kuus. «See on töökoht, mida ei täideta avaliku konkursi korras. Töökoha eesmärgiks on Tallinna kommunaalameti töövaldkonna probleemide üldistamine ja analüüs ning linna insenertehnilise infrastruktuuri arendamise küsimuste lahendamine,» märkis Raepress.

Willbach meenutas, et on aastaid linnavalitsuses erinevatel ametikohtadel töötanud. «1976. alustasin oma karjääri Tallinna linna täitevkomitees, siis olid tähtsamad olümpiaobjektid: Pirita sild, Vabaduse puiestee tunnel, Merivälja tee... need on kõik minu juhendamise all tehtud, siiamaani püsivad.»

Tallinna linnavalitsuses töötas ta kuni 1983. aastani. «Nüüd olen mingil määral ringiga tagasi.» Aastal 1996 oli Willbach (endise nimega Vilba) lühikest aega Tallinna linnapea ja 1999–2001 Tallinna abilinnapea. Kuni mullu septembrini oli ta Tallinna Tehnikakõrgkooli professor, kuid vallandati sealt seoses süüdistusega raha mittesihipärases kasutamises.

Willbach kuulus aastatel 1996–2013 Eesti Reformierakonda, augustis 2013 liitus ta Eesti Keskerakonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles