Sõprus toob kinno «Riigivargad»

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manfred Vainokivi dokumentaalkomöödia «Kuidas me varastasime Vene riiki» võtetel Saaremaal oli lusti küllaga: paari läksid Urve ja Ruslan Tallinnast Kristina Märtini ja Marek Reinaasa kehastuses.
Manfred Vainokivi dokumentaalkomöödia «Kuidas me varastasime Vene riiki» võtetel Saaremaal oli lusti küllaga: paari läksid Urve ja Ruslan Tallinnast Kristina Märtini ja Marek Reinaasa kehastuses. Foto: Filmivabrik, Ruudu Ulas

Kinos Sõprus esilinastub reedel Manfred Vainokivi uusim linateos «Riigivargad», jätkavad ka vaatajate lemmik Paolo Sorrentino «Kohutav ilu» ning Lars von Trieri skandaalne «Nümfomaan»

Reedel, 10. jaanuaril, režissööri sünnipäeval, esilinastub Sõpruses Manfred Vainokivi «Riigivargad.» See on tragikoomiline lugu täiesti tavalisest eesti mehest, kelle ilmsüütu varguse tagajärjel Nõukogude Liit kokku kukkus ja kommunismitont maailmast kadus.

Jätkuvalt näitab Sõprus vaatajate ja kriitikute südameid võitnud Paolo Sorrentino filmi «Kohutav ilu». See visuaalne tulevärk, mille peategelaseks Rooma linn oma imetabase õhkkonna ja asukatega, jätkab oma graatsilist võidukäiku kinolinal ka uuel nädalal.

Sõruse ekraanil jookseb ka Sarah Polley autobiograafiline «Igaühel oma lugu», mis on suurepärane ja magushapu sisekaemus,  kus mitu põlvkonda jutuvestjaid koorib ausalt ja valehäbita lahti kaunis segast perekonnalegendi. Tegu on ühe viimase aasta enim auhinnatud dokumentaaliga, mis on tugev favoriit ka Kuldgloobuse ja Oscari jahil.

 Trieri skandaalset «Nümfomaani» on näidatud Sõpruses vaid nädalapäevi, kuid juba on film ajanud tagajalgadele netikommenteerijad ning saalidesse  kinokülastajad.  Nümfomaani elu lahkav teos kisub oma peategelastelt riided ning samaaegselt lahti ka mitmed kaasaegse ühiskonna võltsmoraali haavad.

Jätkatakse ka kvaliteethuumoriga : 16. jaanuaril esinevad Sõpruses näha stand up koomikud Benny Boot ja Damian Clark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles