Pealinna valgusfestival jäi valeandmete esitamise tõttu toetuseta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tule ja jää pidu Mustamäel, Sääse keskuse juures asuval haljasalal.
Tule ja jää pidu Mustamäel, Sääse keskuse juures asuval haljasalal. Foto: Toomas Huik

Tallinna kultuuriväärtuste amet jättis möödunud aasta lõpus toetuseta mittetulundusühingu Valgusfestival korraldatava traditsioonilise valgusfestivali «Tule ja jää pidu», kuna ameti hinnangul on MTÜ seni esitatud aruandlus olnud ebakorrektne.

«Käesoleval hetkel käib järelkontroll eelmise aasta aruande üle, milles on ilmnenud valede andmete esitamine. Juhul kui ilmneb, et MTÜ tegevus on olnud vastuolus kehtiva korraga, pean ameti juhina otsustama, milliseid sanktsioone ma MTÜ suhtes rakendan,» kommenteeris BNSile olukorda Tallinna kultuuriväärtuste ameti juhataja Aini Härm.

Tema sõnul pole amet praeguseks MTÜ algatajalt Indrek Lehelt selgitusi saanud. «Tuleb nentida fakti, et Indrek Lehe poolt esitatud eelnev aruandlus ametiasutusele on olnud ebakorrektne,» lisas Härm.

Härmi sõnul korraldab kultuuriväärtuste amet tule ja jää peost ainult ühte üritust, milleks on Hiina uusaasta tähistamine. Tänavu korraldatakse üritust uue ja suurejoonelisema kontseptsiooni alusel Tallinna lauluväljakul. «Ürituse raames ei tellita ega ka valmistata jääskulptuure. Seega ei näe amet põhjust jääskulptuuride valmistamise projekti toetada,» põhjendas Härm. «Juhul, kui talve jooksul tekib vajadus jääskulptuuride või muude analoogsete installatsioonide tellimiseks linnaruumi, siis korraldatakse selleks ideekonkurss, milles kõigil soovijail on võimalus osaleda,» lisas ta.

Eelnevatel aastatel on kultuuriväärtuste amet tule ja jää peo üritusi toetatud keskmiselt 20 000 euroga.

Valgusfestival «Tule ja jää pidu 2013» toimus mullu jaanuarist veebruarini. Festivali toetasid kultuuriväärtuste amet, kesklinna valitsus ja Mustamäe linnaosa valitsus. Festivali jooksul toimusid muu hulgas vanade jõulukuuskede kogumine, Mustpeade kuuse põletamine, tuleskulptuuride meistrivõistlused ning jääskulptuuride väljapanek Kadrioru pargis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles