Fotod ja video: Lasnamäe kanal laguneb

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna tihedamalt asustatud piirkonna Lasnamäe põhimagistraal Laagna tee, mis ühendab linnaosa kesklinnaga, on kehva pinnakattega - seda ületavad sillad on kulunud ja jalakäijate trepid lagunemas. Linnavalitsus rahustab ning ütleb, et muretsemiseks pole põhjust, kuna tee seisukorra üle teostatakse pidevat kontrolli.

Pealinna magistraalide-põhitänavate teekatete seisukorra uuringut teostab kommunaalameti tellimusel AS Teede Tehnokeskus süstemaatiliselt juba alates 2002. aastast, kinnitatakse linnavalitsusest.

Kõnealune uuring kätkeb endas magistraal-põhitänavate seisukorra analüüsi teekatete mõõtmistulemuste põhjal. «Tänavate seisukorra hindamiseks mõõdetakse teekatte tasasust, teekatte roopa sügavust ning teekonstruktsiooni kandevõimet,» selgitas Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf.

Klandorfi sõnul on 2013. aastal teostatud mõõtmistulemuste analüüsi kohaselt Laagna tee rahuldavas seisukorras ning uuringus on toodud soovitus teostada vajaduse korral Laagna tee hooldusremonttöid lõigus J. Smuuli tee - Mustakivi tee, kapitaalsemate remonttööde teostamise vajadust uurimistöö alusel aga ette ei nähta.

Tee lainetavat pinda, lapitusest tulenevat ebatasasust ja siin-seal esinevaid auke teekattes ning teel suurimat lubatud kiirust 70 kilomeetrit tunnis arvesse võttes, tuleb hirm peale, mõeldes, et seda Kolgata teed piirab suuremas ulatuses paekivisein. Talve saabudes lisaks libedus teele veel ühe ohtlikkuse mõõtme.

Abilinnapea sõnul on turvalisuse küsimuski Laagna teel pidevalt luubi all ning iga-aastaselt uuendatakse teekattemärgistust, et õnnetusi ennetada. «Kuna eelnevatel aastatel on aset leidnud sillasammastele otsasõiduga seotud õnnetusi, alustati 2013. aastal sildade sambapostide juures põrkepiirete pikemaks ehitamist (tööde lõpp 2014. aasta I kvartal), et tulevikus selliseid õnnetusi vältida,» tõi Klandorf välja.

Seda, et Laagna teed ehk Lasnamäe kanalit ületavad sillad-vidauktid oleksid ohtlikud või kehvas seisus, karta ei tasu, kuigi väliselt näib rajatiste seisukord mõnelgi juhul hirmutav.

Tallinna sildade ja viaduktide olukorda kontrollitakse iga-aastaselt jooksvalt koos teede ja tänavate teekatete ülevaatusega ning põhjalikumalt iga kolme aasta järel teostatavate sildade ülevaatuse käigus.

Teostatud ülevaatuse tulemusel planeerib Tallinna Kommunaalamet 2014. aastal rekonstrueerida Laagna tee Ilvese sillale viiva jalakäijate trepi ning teostada hooldusremonttöid Raadiku viaduktil vastavalt eelarvelistele võimalustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles