Prokuratuur: Zarenkovi kinnipidamise põhjus pole poliitiline

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Zarenkov.
Andrei Zarenkov. Foto: Peeter Langovits

Prokuratuuri kinnitusel on Andrei Zarenkovi kinnipidamise põhjus pistisekahtlus ning menetlus pole seotud mehe poliitilise tegevusega.

Keskkriminaalpolitsei pidas Maardu rahvamaja direktori Andrei Zarenkovi ja talle pistist andnud mehe kinni eile õhtul ning «Aktuaalsele kaamerale» teadaolevalt anti Zarenkovile ürituste korraldamise eest tuhat eurot, vahendas ERR Uudised uudistesaadet.

Prokuratuuri selgituste kohaselt puudutab käimasolev menetlus ainult Maardu rahvamaja ega ole seotud Zarenkovi poliitilise tegevusega või Eesti Venemaa Kaasmaalaste Koordinatsiooninõukoguga.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder selgitas, et see konkreetne uurimine puudutab tõesti ainult rahvamaja majandustegevust ja seal võimalikku korruptsiooni ning kõikvõimalike muude meediast läbi käinud kahtlustega, teiste uurimisasutuste tööga, ei ole see kuidagi seotud.

Maardu rahvamaja peaprojektijuht Nikolai Švets kinnitas, et on uudistest vapustatud ega tea rahvamaja võimalikust läbiotsimisest midagi ning ka on talle enda sõnul arusaamatu pistisevõtmise süüdistus, sest rahvamaja korraldatavaid üritusi rahastab pea sajaprotsendiliselt Maardu linnavalitsus, küll aga maksavad tema sõnul näiteks kuulsal Maardu Vastlapäeval müüjad kohatasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles