Tallinna mupo määras mullu ligi 640 000 euro eest trahve

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna munitsipaalpolitsei (mupo) trahvis mullu ühistranspordis piletita sõitjaid ja linnatänavatel valesti parkijaid kokku 31 872 korral ja trahvisumma ulatus 636 354 euroni.

Ühistranspordi seaduse alusel ehk piletita sõidu eest koostasid mupo ametnikud lõppenud aastal 10 123 trahviotsust ja määrasid 200 780 euro eest trahve, ütles mupo pressiesindaja BNSile. Mittetallinlaste osakaal ühistranspordis trahvitutest oli 65-70 protsenti.

Liiklusseaduse alusel ehk parkimisalaste rikkumiste eest koostasid mupo ametnikud aasta jooksul 21 749 trahviotsust ja määrasid trahve kokku 435 574 euro eest.

Detsembris koostasid ametnikud piletita sõidu eest 680 trahviotsust ja määrasid trahve kogusummas 13 368 eurot.

Parkimisalaste rikkumiste eest koostati 2046 trahviotsust ja määrati trahve kokku 41 004 euro ulatuses.

Tallinna ühistransport on läinud aasta algusest rahvastikuregistri järgsetele Tallinna elanikele tasuta. Tasuta sõidu õiguse tõendamiseks tuleb ühistransporti kasutavatel tallinlastel soetada endale roheline ühiskaart, see isikustada ning iga sõit ühissõidukisse sisenemisel valideerida ehk registreerida. Isikustatud ühiskaart kehtib ainult koos isikut tõendava dokumendiga. Alates 28. oktoobrist saavad Tallinna elanikud linna piires tasuta sõita ka Elroni elektrirongidega.

Tasuta sõidu õigus on sõltumata elukohast ka kõigil kuni 19-aastastel õpilastel, kelle rahvastikuregistri järgne elukoht on Eesti. Jätkuvalt saavad elukohast sõltumata Tallinna ühistranspordis tasuta sõita ka kõik seni tasuta sõidu õigust omanud sõitjategrupid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles