Tallinna Kütte kliendid hoidsid sooja novembriga kokku 2 miljonit eurot

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Tallinna Küte peahoone kõrvalt saab alguse soojatrassi poolt ülessulatatatud haljendav mururiba, mis jätkub pikalt piki Smuuli tee serva.
AS Tallinna Küte peahoone kõrvalt saab alguse soojatrassi poolt ülessulatatatud haljendav mururiba, mis jätkub pikalt piki Smuuli tee serva. Foto: KÜLLIKE ROOVÄLI/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna Kütte pressiesindaja Olga Petrova sõnul hoidsid küttefirma kliendid t änu soojemale ilmale ning madalamale soojuse hinnale novembris 2013 kokku ligi 2 miljonit eurot. «November oli soojem kui üle-eelmise aasta november, seetõttu tarbiti 8% vähem kui mullu. Lisaks sellele oli selle küttehooaja novembri hind 6,4% madalam võrreldes novembriga 2012,» rääkis ta.

«Viimasel ajal varieerub summaarne soojusvõimsus 300MW ja 350MW vahel. Kümne miinuskraadi juures oleks koormus olnud ligi 1,5 korda suurem ehk 500 MW, kahekümne külmakraadi juures oleks võimsus võrreldes tänasega kaks korda suurem,» rääkis Petrova.

«Taastuvkütustel ja prügil toodetava soojuse osakaal moodustab hetkel kolmandiku kogu võrku antud soojusest. Ülejäänud osa toodetakse juurde põhikütusel, maagaasil. Mida soojem on ilm, seda vähem toodetakse lisasoojust maagaasist ning seda soodsam on hind, kuna taastuvkütusel ja olmeprügil toodetud soojus on ligi viiendiku võrra odavam gaasil toodetud soojusest,» selgitas ta. «Taastuvkütusel ja prügil töötavate soojusallikate võimsus moodustab hetkel 100 MW. Kui tarbimine tõuseb üle selle oleme me sunnitud kasutama soojuse tootmises maagaasi. Näiteks suvisel ajal, mil kütet ei tarbita, kasutame me ainult taastuvkütusel toodetud soojust,» rääkis pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles