Lugeja: maksin novembris kaugkütte eest vaid 18 eurot!

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Palusime Tallinncity lugejatel vaadata sooja talve seniseid küttearveid – selgus, et päris mitmes kohas hoiti novembris küttelt kokku üle 30 euro kuus. Ent oli ka neid, kes nurisesid elektri liig kõrge hinna üle.

«Kuigi mul on väga ökonoomne maja siis seekord on meeldivalt väikesed küttearved. 65m2 korter ja novembri küttearve 18 eurot,» kirjutas üks kommentaator.

«Novembris oli küttearve ainult 56 eurot. Mullu oli seal ikka 100 euro ringis. 48 ruutu korter, kivimaja, keskküte, maja otsaseinad soojustatud,» kirjutas teine kommentaator Nõmmelt.

«Võrreldes mullu novembriga (arve 45 eurot) ja detsembriga (70 eurot) oli küttearve 2013 novembris 25 eurot väiksem. Korter on 35 ruutu, majal on oma gaasiküte,» kirjutas veel üks lugeja.

«Kahetoaline paneelikas Lasnamäel. Novembri küttearve 43 eurot, eelmisel aastal sel ajal 77 eurot. Aga radikad olid jahedad küll, nii minimaalselt leiged. Alles eile tundsin,et on vunki juurde keeratud,» kirjutas lugeja Lasnamäelt. «Elektrit enam kokku hoida ei anna,piir on ees. Kõige naljakam on see, et öösel ma justkui magan, aga öine elekter on ainult 10-15 kilovatt-tunni võrra väiksem. Ilmselt päkapikud möllavad öösel mu korteris,» arvas ta.

Oma arvetest rääkisid ka lugejad, kel kodus elektriküte. «Elektriküttega maja. Mullu kulus koos muu elektrikuluga 1700 kilovatt-tundi, seekord 1050 kilovatt-tundi. Mullu oli veel vana hinnaga elekter, arve u 170 eurot. Seekord tuleb arve ilmselt 130 euro kanti,» kirjutas üks kommentaator.

«Meil on 140m2 elektriküttel korter. 60 m2 all (elutuba 24 ja köök 33, wc 3m2) ja 80 m2 üleval korrusel. Kolm valugraniit radikatega magamistuba, aurusaun, vannituba, trepihall. Suures toas all korrusel on Tulikivi ahi. Kogu korteri valgustus on LED valgustitel, mille võimsus oli enne vahetamist 850 watti. Kogu korteri LED valgustid kokku on 50w !!!,» rõõmustas säästlik lugeja.
«Oktoobrist alates on arved olnud 75, 80 ja 90 eurot. Selle raha eest saab külmkapp, elektripliit, nõudepesumasin ja pesumasin igapäevaselt kasutatud ja vannitoa ja köögi põrand on kergelt leige. Kahesajaliitrine veepaak soojendab öösel vett,» kirjeldas ta. «Puude hind kogu talveperioodiks on 250-300 eurot. Seda siis kuue kuu jaoks ja sel aastal jääb kindlasti puid ka järgmiseks aastaks. Kokkuvõtteks on elektriga kütmine koos ahju võimalusega odavam kaugküttega korterist ja nutikas elektri kulutamine on andnud säästu eelmise aastaga võrreldes ligi 100 eurot kuus.»

Ent oli ka neid, kelle küttearveid soojalt alanud talv sugugi ei mõjutanud. «Kahjuks ei avaldu soojad november ja detsember minu küttearvetel -- maksta tuli veidi rohkem kui mullu. Seda ma arve pealt kahjuks ei näe, palju on kulunud kilovatte või palju hind vahepeal tõusnud on. Aga ilmselt on tõusnud, sest piisab üpris leigetest radikatest, et tuba oleks soe, eelmisel aastal olid ikka enamasti kuumad,» kirjeldas üks lugeja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles