Linn on Täpiku maja väiksemaks lõhkumisel valmis pikaks kohtuteeks

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täpiku 2 hiigelmaja Pirital
Täpiku 2 hiigelmaja Pirital Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna abilinnapea Taavi Aas märkis linnavalitsuse pressikonverentsil, et käsk seadustele vilistades lubatust suuremaks ehitatud maja nõutud normini lammutada toob kaasa tõenäoliselt pika kohtutee, kuid linn on selleks valmis.


Linnavalitsus otsustas oma tänasel istungil mitte vastu võtta Pirital Täpiku 2 asuva hoone detailplaneeringut. Taavi Aas rääkis, et see on pikk protsess, kus on tegemist ebaseadusliku juurdeehitusega.

Linnavalitsuse seisukohalt on tema kinnitusel tegemist täiesti sobimatu ehitisega sellesse keskkonda. «Selleks, et sarnaste juurdeehituste omanikke sundida juurdeehitusi likvideerima, tuleb läbi käia väga pikk protsess,» ütles abilinnapea.

Ta lisas, et kõik juriidilised sammud tuleb läbi teha, sest väga suure tõenäosusega, vaidlustatakse otsus ehitise osalise lammutamise kohta kohtus. «Ja et olla kohtus tugeval positsioonil, tuleb kõik eelnevad etapid läbi käia.»

Aas märkis, et algatati uus detailplaneering ja selle menetlemisel tehti selgeks, kas ehitust on võimalik seadustada ning kas ta on keskkonda sobiv või ei ole. «Menetlusel jõuti järeldusele, et ta ei ole keskkonda sobiv. Detailplaneering vastuvõtmisele ei jõudnud ja siit edasi lähevad vastavad juriidilised protseduurid, mis linna seisukohalt peaksid jõudma välja selleni, et ebaseaduslikult rajatud ehitusmaht tuleb likvideerida.»

Pirita linnaosa vanem Tiit Terik teatas, et tal on hea meel, et linnavalitsus otsustas hoone ebaseaduslikult kerkinud osad seadustamata jätta. «Usun, et see on päris korralik signaal kõigile teistelegi, kel on mõttes mingilgi moel ehitustegevusega kaasnevatest seadustest kõrvale hiilida,» lausus Terik. «Ebaseaduslikele ehitistele Pirital kohta ei ole,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles