Uusaastafestival viib kuulaja Johann Sebastian Bachi maailma

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johann Sebastian Bach.
Johann Sebastian Bach. Foto: Internet

Tallinnas peetakse III Tallinna Bachi muusikafestivali, kus kõlab Johann Sebastian Bachi muusika nii suurvormides kui ka instrumentaalteostes. Korraldajate sõnul on festival omalaadne ja ilus uusaastatervitus kõigile tallinlastele ning linna külalistele.

Festival kestab 1 - 6. jaanuarini. «Lähtume teoste valikul ka päevast ja tunnist – nii tuli uusaastakontserdil ettekandele Bachi uusaastakantaat ja 6. jaanuaril kuuleb publik kantaati, mis kirjutatud kolmekuningapäevaks,» rääkis Uibo.

Kontsertidel kõlavad Johann Sebastian Bachi oreli-, orkestri-, vokaal- ja instrumentaalteosed, koorimuusika ning suurvormid. «Maailma muusikaajaloos on Bach ainulaadne niivõrd ulatusliku loomepagasiga helilooja, kel on väga palju erinevaid teoseid, see võimaldabki festivalil ühe heliloojaga piirduda, » selgitas festivali kunstiline juht professor Andres Uibo. «Tahame festivalil rõhutada just heliloooja ja tema loomingu olulisust.»

Festivali raames toimub 13 erinevat kontserti. Lavale astub üle 30 tuntud muusiku, nende hulgas Andres Uibo, Ulla Krigul, Denis Kasparovitch, Aare-Paul Lattik, Peter van Dijk (Holland), Edouard Oganessian (Prantsusmaa) ja Roman Perucki (Poola), Lembit Orgse, Mari-Liis Uibo ja Arvo Leibur, Kädy Plaas, Ka Bo Chan, Anto Õnnis, Tõnis Kaumann, Oksana Sinkova, orkester «Klaaspärlimäng Sinfonietta» jt. Dirigent on Toomas Vavilov.

Festivalil avakontsert toimus Jaani kirikus, põhiliselt leiavad festivalikontserdid aset  Nigulistes. Uibo sõnul plaanitakse festivali edaspidi laiendada ka kammersaalidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles