Savisaar: soovin algavaks aastaks mõistvamat suhtumist ja rohkem hoolimist

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles oma pöördumises Tallinna Televisioonis, et lõppev aasta oli Tallinnale tasuta ühistranspordi aasta, mis mõjutas ja mõjutab järgmisel aastal veelgi rohkem nii Eestit kui tervet maailma ning soovis algavaks uueks aastaks mõistvamat suhtumist, rohkem hoolimist ning rõõmsaid sündmusi.

Savisaare sõnul sai lõppeva aasta maailma peasündmuse autoriks vaid üks mees – Edward Snowden, kes paljastas elektroonilise nuhkimise süsteemi. «See lugu pole veel läbi ja ma loodan, et uuel aastal kuuleme me ka Eestis rohkem sellest, mis on ja milleks on tegelikult vaja vabadust internetis, muuhulgas seoses meie internetivalimiste ebaturvalisusega. Loodan, et järgmistele valimistele ei lähe me vastu enam samasuguse haavatava süsteemiga, mis käib läbi arvutivõrkude ja on sisuliselt kontrollimatu,» ütles Savisaar.

Linnapea sõnul oli 2013 väljarände aasta. «Ajal, kui Tallinna elanike arv jõudsalt kasvas, on Eesti jäänud kokkuvõttes tuhandete inimeste võrra vaesemaks. On kestev rahuaeg ja meie majandus ka väidetavalt ei lange aga rahvas lahkub sellest riigist. Sellel pildil on liiga palju liiga tõsiselt valesti,» kõneles Savisaar.

Linnapea meenutas ka aasta lõpus naaberriiki Venemaad tabanud kohtutav tragöödiat.   «Volgogradis aset leidnud pommiplahvatused, kus on hukka ja viga saanud süütud inimesed, ka väikelapsed, on inimmõistuse vastane. Terrorismile ei ole mitte mingisugust õigustust, seda ei saa tolereerida ega sellega leppida. Rängad kuriteod tuleb üheselt hukka mõista,» sõnas Savisaar. «Mõtleme ühiselt selles kohutavas terroriaktis lähedased kaotanud inimestele ja oleme hinges nendega.»

«Soovin, et 2014. aasta oleks kogu maailmas rahulikum ja üksteisega arvestavam aasta. Et Eestis ei oleks lapsi, kes peavad minema tühja kõhuga magama või kelle vanemad on kaugel välismaal. Ma soovin, et uuel aastal oleks kõigil oma lähedaste jaoks aega. Soovin, et liiklus oleks turvalisem ja ei oleks nii palju õnnetusi tule ja veega,» ütles linnapea oma pöördumises. «Soovin, et algaval aastal oleks mõistvamat suhtumist, rohkem hoolimist ning rõõmsaid sündmusi. Suvel toimub taas üldlaulupidu, mis on märgilise tähendusega kogu Eestile aga ka Tallinnale. Pealinnal on suur au võõrustada tantsu ja laulupidulisi üle Eesti. Soovin kõigile head uut aastat!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles