Tallinna kesklinn 2014: millised on prioriteedid?

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Korb.
Mihhail Korb. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinncity päris Kesklinna vanemalt Mihhail Korbilt uusaastaplaanide kohta. «Asukoht seab Tallinna kesklinna tegevusele omad nõudmised: kesklinn on nii Tallinna kui kogu Eesti keskpunkt ja paratamatult ka visiitkaart, kuid see on ka rohkem kui 50 000 inimese kodu,» sõnas Korb.

Korbi sõnul hakkab uuel aastal Tallinna kesklinna valitsus uue hooga ellu viima projekte, mida sai valimistel lubatud, samuti saavad ellu viidud kavad, mis planeeritud juba ammu. «Iga töö nõuab aega ja raha ning seega alustame vajalikumate ja tähtsamate projektidega,» sõnas Korb.

«Üks viimasel ajal rohkesti meedia tähelepanu pälvinud teema on öörahu vanalinnas. Müraprobleemi lahenduste otsimisega jätkame kohe aasta algul,» lubas linnaosavanem.

«Vanalinna üks suuremaid ja edukaimaid projekte lõppeval aastal oli Harju tänava rekonstrueerimine ja selle muutmine ühetasandiliseks, linnaruumi rikastavaks jalakäijate alaks. Selle projekti eeskujul on lähiajal kavas ehitada ümber ka Viru tänav, ent tõenäoliselt tehakse seda mitmes etapis ning seega ei juhtu see ühe aastaga,»  rääkis ta.

Tänavate rekonstrueerimisplaanidest on Korbi sõnul suuremad Pärnu maantee remont Vabaduse väljakust Tondi tänavani ja Pärnu maantee viadukti renoveerimine ning sealse trammiliini ümberehitus. «Suurt rõhku kavatseme panna kvartalisiseste teede taastusremondile, näiteks eeloleval aastal on kindlalt plaanis Weizenbergi tänava remont. Kommunaalehituse valdkonnas on tegevust palju: juba praegu toimuvad avariiremonttööd Patkuli vaateplatvormil, kuhu tuleb uus graniitkate ning remondi käigus muutub ka vaateplatvormi välisilme,» rääkis ta.

Oma järge ootavad Korbi sõnul ka Tammsaare park, Russalka ümbrus ja Pirita promenaad, mille ümberehituseks kuulutatakse peagi välja ideekavandite konkursid. «Kindlasti on kavas koostada projekt Eesti spordi «hälli» – Kalevi Spordihalli – kapitaalremondiks. Samuti aitab kesklinna valitsus kaasa keskturu piirkonna korrastamisele ning kaasajastamisele,» selgitas Korb.

«Meie üheks prioriteediks on lapsed. Nii jätkab kesklinna valitsus uuel aastal laste mänguväljakute ja spordilinnakute rajamist. Kavas on rajada ka uusi koerte jalutusväljakuid, üks neist tuleb Tehnika tänava piirkonda. Lõppeva aasta üks suurprojekte – Raua Saun – saab täiendust lähikuudel, kui sama hoone teisel korrusel avab Tallinna spordi- ja noorsooamet noortekeskuse,»  rääkis linnaosavanem.

«Suur probleem Kesklinnas on «kolemajad», millest olen ka kirjutanud. Omaniku hoolimatuse tõttu lagunevad majad on reaalselt ohtlikud ja visuaalselt ebameeldivad. Kesklinna valitsuse karmid nõudmised ongi vilja kandnud – näiteks Aia ja Inseneri tänava nurk on praegu palju kaunim kui pool aastat tagasi ning peagi on samasse piirkonda, Vana-Viru ja Mere puiestee nurgale, tulemas moodne restoran,» avaldas ta.

Üks huvitavamaid ja linnaosa elu edendavamaid plaane on Korbi sõnul koostöö jätkamine ja tihendamine asumiseltside ja korteriühistutega – nii saab linnaosavalitsus operatiivselt teada, mida on linnaosa elanikel tegelikult vaja. «Ka algaval aastal jätkame projektidega «Hoovid korda», «Roheline õu»  ja «Turvaline kodu»,» kinnitas ta.

«Suur rõõm on mul aga kesklinna tiheda kultuurikalendri üle: kesklinnas toimub alati midagi! Esimene suurüritus toimub juba aastavahetusel,» rääkis Korb. «Kesklinna tähtsündmus, 33. korda toimuvad Tallinna Vanalinna Päevad, on tulemas 24. maist 1. juunini ja selle tunnuslause on seekord «Elavad tänavad»,» rääkis linnaosavanem.

«Kesklinna valitsuse poolt korraldatavatest ja/või toetatavatest üritustest märgiksin veel ära Toompargi suvekontserdisarja Snelli tiigi ääres ning jaanipeo ja kevad- ja sügislaada Kalevi staadionil, samuti igakolmapäevased käsitöölaadad Raekoja platsil terve suve jooksul. Jätkame Hopneri maja arendamist tõeliseks kultuurikeskuseks, tuues siia veelgi rohkem kontserte ja üritusi,» lubas Korb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles