Maru Ehitus kinkis Eesti Suusaliidule suusahüppemäe

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Tallinnas Vabaduse väljakul toimunud sportlikul hüppepäeval «MaruMäelt Olümpiale» sai Eesti Suusaliit kingiks esimese Eestis valmistatud portatiivse suusahüppemäe.


Mäe andis üle Maru Ehituse AS, kes on Eesti kahevõistluse koondise peasponsor. «Maru Ehituse toel on Eesti kahevõistluskoondis MK karussellil võistlemas maksimaalselt suure koosseisuga - 4 sportlast ja 3 abilist - eesmärgiga jõuda meeskonnaga Sotši olümpiamängudele,» ütles Eesti Suusaliidu president Sandor Liive.

«Meie jaoks on sportlik eluviis tähtis. Panustame sellesse, et inimesed tunneksid sportimisest rohkem rõõmu,» lausus Maru Ehituse juhatuse esimees Tõnu Kull. «Selleks rakendasime oma erialaseid teadmisi MaruMäe loomisel koostöös Alman Partnersiga. MaruMägi vastab klassile K-3. Selle kõrgus on 2,4 meetrit, raja pikkus on 7 meetrit ning hüppe pikkus kuni 3 meetrit. Portatiivse konstruktsiooni kaal on ca 500 kilogrammi ning hüppemäe võib püstitada vähem kui tunniga,» lisas ta.

«Maru Ehituse näol oleme saanud väga tugeva toetaja. See annab koondisele kindlustunde ja võimaluse oma sportlikke eesmärke saavutada,» sõnas Eesti Suusaliidu peasekretär Jaak Mae. «Eriti heameelt teeb see, et Maru Ehitus ei toeta mitte ainult meie tippe, vaid ka järelkasvu. Nagu tänane üritus näitab, saab Maru hüppemäel olema väga oluline osa suusahüpete ja kahevõistluse noortetööl ja ala tutvustamisel. Loodetavasti saavad just sellelt mäelt tuule tiibadesse meie uued olümpiavõitjad!»

Pärast aastalõpu-esitlust Tallinnas Vabaduse väljakul asub MaruMägi teele läbi Eesti. Sarnaselt Suusaliidu Suusabussi projektiga on võimalus kutsuda ka suusahüpete instruktor koos mäega kooli, lasteaeda või asutuse talvepäevadele. Mägi on õige varustuse korral kõigile algajatele ohutu ning nagu senised katsed näidanud on, tunnevad hüppamisest rõõmu nii lapsed kui ka täiskasvanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles