Toidukoha arvustus: Urban peibutab taimetoiduga

Tallinncity kontrollkahvel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinncity kontrollkahvel

Tänavu novembris avatud Urban restoran asub Raekoja platsist kiviviske kaugusel aadressil Dunkri 6 ning lubab pakkuda põnevaid roogi nii taimetoitlastele kui ka valikut liharoogadega karnivooridele. Tallinncity kontrollkahvel käis taimetoidumenüüd uudistamas ning nendib, et arenguruumi veel on.

Menüü ja toit

Kontrollkahvli pippuripihvist läikiv süda hüppas rõõmust, kui Facebook teatas uue taimetoitu ja Lähis-Ida kööki pakkuva koha sünnist Tallinnas, nii seadiski kahvel sammud joonelt sinna, et kaeda, kas lubadustel ka tõepõhi all. Menüü avamisel selgus paraku, et nagu paljusid pealinna toidukohti, on ka uut Urbanit tabanud identiteedikriis: Lähis-Ida köögi hittide falafeli, bab ghanouj ehk seesamiseemnepasta (tahhiiniga) maitsestatud pommu ja tabbouleh ehk Lähis-Ida peterselli-bulgurisalati kõrvale on end sättinud Itaalia köögi võtmeroad nagu lasanje, itaalia kartuliklimbid ehk gnocchi, pastast rääkimata. Pluss asjaolu, et pearoad olid jätkuvalt ka lihast (ei tea, kas restoraniomanikel on ka 21. sajandil hirm saada karnovooride poolt ära söödud, kui menüüst liha välja jätavad?).

Tulnud proovima vaid taimset, otsustas kontrollkahvel eelroogadest mekkida  falaffeleid (4.50 eurot), bab ghanouj ehk seesamiseemnepasta (tahhiiniga) maitsestatud pommut (3.50) ja tabbouleh ehk Lähis-Ida peterselli-bulgurisalatit (3.50 eurot) ja Gruusia leiba juustu ning küüslauguse kastmega (3.50). Pearoogadest tellis kahvel proovimiseks köögiviljalasanje (8.50 eurot), itaalia kartuliklimbid ehk gnocchi (6.50 eurot), ja pasta seenetäidisega (7 eurot). Õhtusöögi kõrvale kõlbas ka pudel vahuveini (22 eurot).

Kokkuvõttes võib öelda, et kogu menüüst oli kõige õnnestunum ekskursioon Lähis-Ida radadele, millega kontrollkahvel rahule jäi, ülejäänud soorituste kohta võiks nentida, et heal juhul keskpärane, kuid pudruks keedetud ja üle soolatud seenepasta peale oleks mõni Itaalia tippkokk ilmselt rabanduse saanud. Paks juustukate täiesti tavalisel lavaššil ja arusaamatu kastmevalik kurvastaks sügavalt ilmselt ka neid, kel muidu äärmiselt nüansirikka Gruusia köögiga eales tegemist on teinud. Hinnad, eriti mis eelroogi puudutab, on Urbanis aga igatahes soodsad.

Interjöör, õhkkond ja teenindus

Keldrikorrusel asuvat restorani pole kerge leida, mistap üks silt uulitsal ei teeks sugugi paha, sest vähemalt kontrollkahvli külaskäigu ajal jäi kahvel kaaslastega paraku ka ainsateks külastajateks. Sisekujundus on muidu mõnus ja sume, kuid värske õhuga (loe: ventilatsiooniga)  võinuks keldrikorrusel selle olemust arvestades ehk veidi enam vaeva näha. Kuid üks on kindel: kui juba restoranis on olemas juba riidest salvrätid, korraliku lauanõud ja noad - kahvlid, siis ei serveerita õhtusöögi kõrvale vett päris kindlasti plastpudelist ja mahlaklaasist!

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles