Kuidas uusaastapeol tutvuda?

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitriy Shironosov

Tallinn kubiseb uusaastapidudest, üks uhkem kui teine. Kuidas aga uusaastapeol kellegagi tutvuda? Palusime abi suhtenõustaja Imbi Viirokilt, et ta oma äsjailmunud raamatule «Teadlik tutvumine. Uus lähenemine õige kaaslase leidmisele» toetudes Tallinncity lugejatele nõu annaks.

«Peod ja üritused on kahtlemata heaks võimaluseks tutvuste sobitamisel. Peole minna küll ei tasu eesmärgiga leida endale kaaslane, vaid ikka selleks, et mõnusalt aega veeta ja ennast hästi tunda. Sel juhul on pidu kordaläinud ka siis, kui uusi tutvusi ei õnnestunud sõlmida,» selgitas suhtenõustaja. «Võimalusi on kindlasti rohkem nendel üritustel, kus uusi inimesi on rohkem.»

Kaks tutvumisoskust, mida üksik inimene oma võimaluste suurendamiseks võib peol julgelt kasutada:

Ruumis liikumise oskus

Kui oled üritusel, kus on palju sinu jaoks uusi inimesi, siis alusta ja lõpeta vestlusi nii, et saad ruumis palju ringi liikuda ja erinevate sümpaatsete inimestega tutvuda. Kerge on jääda mugavustsooni ja rääkida terve ürituse vältel ühe inimesega, kes on juhtumisi juba sulle tuttav, see piirab aga head võimalust luua uusi tutvusi. Võta endale eesmärgiks peol võimalikult paljude inimestega tuttavaks saada.

Kolme korra meetod tutvumiseks

Kui silmad üritusel sümpaatset inimest, siis mine alusta temaga vestlust. Näiteks ütle, mis on sinu nimi ja küsi tema nime ning vaheta veel paar lauset, siis soovi vestluskaaslasele kena peo jätku ja liigu edasi. Kui esimene kontakt selle inimesega sulle meeldis, siis pöördu mõne aja pärast tema juurde tagasi, et jälle paar lauset vahetada. Nüüd saad juba pöörduda tema poole nimepidi, mis muudab kontakti isiklikumaks. Küsi näiteks, kuidas talle meeldib bänd, kes peol mängib või kuidas maitseb vein, mida pakutakse.

Pärast lühikest vestlust liigu taas edasi. Kui nüüd kolmas kord tolle vestluskaaslasega kokku satud, tead tema kohta juba palju rohkem, kohtute kui tuttavad ja kontakt on hoopis sügavam, nüüd on juba kergem teha ettepanek ka edaspidi kokku saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles