Linnavalitsus arutab juba väljakuulutatud riigihanke korraldamist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paberpiletite mulgustamiseks mõeldud kompostrid on varsti ajalugu.
Paberpiletite mulgustamiseks mõeldud kompostrid on varsti ajalugu. Foto: Margus Ansu

Tallinna linnavalitsus hakkab homme volikogult küsima nõusolekut elektroonilise piletisüsteemi ostu riigihankeks.


Homsel linnavalitsuse istungil kinnitatakse volikogu otsuse eelnõu, mille kohaselt volikogu annab linnavalitsusele nõusoleku hanke korraldamiseks ühistranspordi elektroonilise piletisüsteemi ostuks koos tarkvara arenduse ja haldamisega. See hange avaldati riigihangete ameti kodulehel juba 10. mail.

Hanke maht on orienteeruvalt 56 miljonit krooni ja see sisaldab riist- ja tarkvara (planeeritakse 600 sõidukisse paigaldatavad terminalid), printerite ja kahe piletivalidaatori, keskserveri, kontrollseadmete, süsteemi haldava tarkvara ostu ning süsteemi hooldus- ja halduskulusid nelja aasta jooksul.

Täna toimib linna ühistranspordis kaks paralleelselt piletisüsteemi: elektrooniline ID-pilet ning paberpiletid. Hinnanguliselt kasutab tänase seisuga ID-piletit 74 protsenti ühistranspordi kasutajatest ja paberpileteid kümme protsenti. Samas annavad paberpiletid 35 protsenti piletitulust ja ID-pileti osaks on 65 protsenti.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul baseerub uus planeeritav piletisüsteem puutevabal elektroonilisel plastkaardil, mis asendab tänased paberkandjatel sõidupiletid. «Ainsateks paberpiletiteks jäävad uue süsteemi puhul juhtide poolt väljaprinditavad tunnipiletid. Lisaks annab uue süsteemi rakendamine mahuka statistilise andmebaasi, mis on vajalik sõitjate vajadusi arvestava liinivõrgu loomiseks,» selgitas Aas Raepressi v ahendusel.

Küsimusele, miks hakatakse juba nädala eest välja kuulutatud riigihankele alles nüüd nõusolekut taotlema, linna pressiteenistusest täna vastust ei tulnudki.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles