Terik: Nõmme kitsaskohaks on jalakäijate liiklusturvalisus

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme jalakäijate sild, mille kõrvale rajatakse Nikolai von Glehni kuju.
Nõmme jalakäijate sild, mille kõrvale rajatakse Nikolai von Glehni kuju. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Tallinncity usutles pühade eel Nõmme uut linnaosavanemat Tiit Terikut, et pärida uue aasta plaanide kohta.

«Üheks siinseks kitsaskohaks on jalakäijate liiklusturvalisus. Nõmme on vana piirkond, mida planeerides ja teedevõrku kavandades ei olnud võimalik ette näha sellist liikluskoormust nagu siin täna on,» rääkis Terik. «Paljudes kohtades puuduvad kõnniteed ning olemasolevad vajavad mitmel pool rekonstrueerimist. Ma julgen arvata, et see on üks oluline töölõik, milles edu saavutamiseks tuleb koostöös kommunaalametiga palju panustada,» sõnas linnaosavanem.

Millised valimislubadused saavad uuel aastal kindlasti Nõmmel täidetud? «Ma loodan, et Valdeku tänava remont saab sel aastal teoks,» rääkis Terik.

«Probleemid, mis lahendamist vajavad olen enda jaoks jaganud laias laastus kaheks - ühed on väga praktilised, nagu näiteks eelmainitud kõnniteed, teisalt strateegiadokumendid, mis meie elukeskkonda vormivad,» rääkis Terik. «Nõmme on väga omailmeliste piirkondade ja arhitektuuriga linnaosa, kuhu uute hoonete kavandamisse peaks minu hinnangul suhtuma väga tähelepanelikult,» leidis ta.

«Täna puudub linnaosal oma üldplaneering. Algust selle koostamisega teha küll ei saa, sest seda on minule teadaolevalt koostatud juba umbes kümme aastat, kuid vastuvõtmise ja kehtestamiseni ei ole jõutud. See töö vajab koos linnaplaneerimisametiga lõpetamist,» leidis Terik, kelle sõnul peaks aga kohe alustama linnaosa arengukava koostamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles