Kalda: Mustamäe kultuurikeskus Kaja vajab põhjalikku remonti

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paari aasta pärast peaksid mustamäelased saama kino Kaja uuendatud hoonest korraliku kultuurikeskuse.
Paari aasta pärast peaksid mustamäelased saama kino Kaja uuendatud hoonest korraliku kultuurikeskuse. Foto: Toomas Huik

Tallinncity uuris pühadeintervjuus Mustamäe linnaosa vanemalt Helle kaldalt uue aasta plaanide kohta. «Mustamäe suurim murelaps on muidugi kultuurikeskus Kaja, mis vajab põhjalikku renoveerimist ja kindlasti juurdeehitust. Kunagi kinoks ehitatud maja on amortiseerunud, tehnikapark olematu, saal on pisike, puuduvad võimalused ringide normaalseks tööks,» rääkis Kalda.

«Olen võtnud kultuurikeskuse Kaja renoveerimise südameasjaks – ja tean juba ette, et selle lahendamiseks vajalike vahendite nõutamine linna eelarvest saab mulle suureks väljakutseks,» rääkis Kalda. «Mustamäel elab üle 66 000 inimese, oleme oma traditsiooniliste, inimeste hulgas populaarseks saanud ürituste puhul kogu aeg ruumipuudusega kimpus. Ka kõigis meie poolt läbiviidud rahvaküsitlustes on mustamäelased peamise murekohana märkinud kaasaegse kultuurikeskuse puudumise linnaosas,» märkis ta.

Jätkuvalt on linnosa vanema südamel inimeste igapäevane eluga toimetulek. «Jätkuv hinna- ja eluasemekulude tõus on tõsine mure nii eakate inimeste kui lastega perede jaoks, mida aasta edasi, seda rohkem. Riigipoolsed toetused pole tõusnud, paljud on hädas laenukoormaga, väikesed sissetulekud või nendegi puudumine tähendab suutmatust täita panga ees võetud kohustusi, mis päädib kodust ilmajäämisega. Kõigi niisuguste ja muudegi probleemidega pöördutaksegi kohaliku omavalitsuse poole. Me püüame teha kõik endast oleneva, et leida võimalusi ja lahendusi pakkuda,» selgitas ta.

«Mustamäe linnaosavalitsus koos kõigi allasutustega teeb tööd ühe eesmärgi nimel: et elu Mustamäe edeneks, et kõigil inimestel oleks siin hea, turvaline ja huvitav elada – see fakt pole küll mustamäelastele uudiseks, aga rõõmustab arvatavasti siiski,» rääkis ta.

«Loodan, et Tallinna Mustamäe Reaalgümnaasium saab 2014. aastal renoveeritud. Kindlasti jätkuvad linnaosa traditsioonilised üritused nagu «Mustamäe laululind», poiste tantsupidu, salongiõhtud ja filmipäevad Kultuurikeskuses Kaja, Mustamäe kiriku ehitamise toetusüritused kiriku aias Kiili tn 9 jne.,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles