2014 Kristiines: paraneb kvartalisiseste teede olukord

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaare raamatu «Tõde Eestist» esitlus Solarise Apollos. Kristiine linnaosa vanem Andrei Novikov ja Lasnamäe linnaosa vanem Olga Ivanova.
Edgar Savisaare raamatu «Tõde Eestist» esitlus Solarise Apollos. Kristiine linnaosa vanem Andrei Novikov ja Lasnamäe linnaosa vanem Olga Ivanova. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinncity usutles pühade eel Kristiine linnaosa vanemat Andrei Novikovi, et pärida linnaosa uue aasta plaanide kohta. «Kommunaalvaldkonnast kõige kiiremat lahendust vajab Kotka tänava sademevete probleem, samuti paraneb kvartalisiseste teede olukord Marja piirkonnas,» lubas Novikov.

Novikovi sõnul jätkub Kristiines uuel aastal kindlasti ka haljasalade infrastruktuuri parandamine olgu selleks siis parkidesse täiendavate välitrenažööride elementide paigaldamine või populaarseks saanud pargimuusika sarja tarbeks pargilava elementide juurdeehitus. «Kindlasti pöörame jätkuvalt tähelepanu mahajäetud hoonete problemaatikale ning siinkohal on suurimaks väljakutseks Spordi 3a kinnistuga seotud omanikega lammutamise kokkuleppele jõudmine,» rääkis ta.

«Traditsiooniliselt aasta alguses – kõige külmemal ja pimedamal ajal - asume tihedamalt kontrollima Kristiine linnaosas asuvaid tühjalt seisvaid hooneid. Kahe aastaga on mahajäetud majade arv Kristiines vähenenud 30% võrra ning me tahame, et järgnevatel aastatel langeks nende arv veelgi. Talvine periood on tavaliselt seotud suviste tööde ettevalmistamisega ning objektide projekteerimisega,» selgitas ta.

Suvi peaks aga Krisiinesse tooma hulga üritusi. «Jätkuvad tänavu väga kenasti käivitunud Löwenruh pargimuusika kontserdid, samuti linnaosa elanikele tuttavad pühapäevased lastehommikud Löwenruh pargis,» rääkis Novikov.

«Usun, et minevatel valimistel andsid linna ning linnaosa elanikud selge signaali, et senised prioriteedid on olnud õiged – seega jätkuvad kõik algatused, mis on end senini tõestanud ja õigustanud. Kindlasti tuleme välja ka uute algatustega, kuid jäägu nad esialgu veel üllatuseks.»

Kristiine linnaosa on prioriteedid:

1. Kvartalisiseste teede parandamine Marja piirkonnas. Lahendada Kotka tn sademevete probleem.

2. Jätkata Kristiine linnaosa korteriühistute toetamist, eesmärgiga aidata parandada iga kortermaja elaniku vahetut elukeskkonda. Projektid «Hoovid korda» ning «Roheline õu».

3. Suunata enam investeeringuid parkide ja puhkealade infrastruktuuri parandamisse. Avada linnaosas purskkaev.

4. Tegeleda mahajäetud hoonete problemaatikaga ja vähendada nende arvu.

5. Arendada Kristiine Sotsiaalmaja teenuseid, keskendudes kõrvalabi vajavate eakate ja puuetega inimeste abistamisele.

6. Toetada omaste hooldajaid ja puuetega laste vanemaid, võimaldades neile senisest enam erinevaid rehabiliteerivaid teenuseid. 7. Jätkata Löwenruh pargikontsertide sarja, alustada suviste tantsuõhtute korraldamist.

8. Jätkata suviste lastehommikute korraldamist.

9. Jätkata kepikõnni sarja korraldamist, talvisel ajal tuua suusabuss linnaosa parkidesse, kui ilm seda võimaldab.

10. Teha talvel liuväli Räägu parki ning uue algatusena Seebi kvartalisse, kui ilm seda võimaldab. 

Millised on head uudised, mis muudavad kodukoha elu paremaks ja võiks kohalikke Kristiine elanikke rõõmustada? M

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles