Lasnamäe sai tänavu juurde 2000 uut elanikku

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe linnaosa vanem Olga Ivanova
Lasnamäe linnaosa vanem Olga Ivanova Foto: Priit Simson

Lasnamäe elanikkond kasvas tänavu 2000 inimese võrra. «Loodan, et suudame vähendada võimalike murede arvu ning edukalt jätkata käimasolevate projektide realiseerimisega,» rääkis Tallinncityle pühadeintervjuus tuleva aasta plaanidest linnaosa vanem Olga Ivanova.

Ivanova sõnul on aasta 2014, mis peatselt kätte jõuab, linnaosa juhtide jaoks suur väljakutse, saavutamaks püstitatud eesmärke, et olla veelgi veelgi operatiivsemad linnaosa elanikkonna murede lahendamisel, hoolitseda infrastruktuuri eest ning kaitsta lasnamäelaste huve.

«Käesoleva aasta algusest on Lasnamäe elanikkond kasvanud peaaegu 2000 inimese võrra. See on kindlasti rõõmustav uudis ning selleks, et kõik meie poolt pakutavad teenused ja toetused oleksid õigeks ajaks kodanikule osutatud, tõhustame meie teeninduspunktide tööd, et tagada kõigile kvaliteetset ja kättesaadavat teenindust,» lubas Ivanova.

«Siin peab mainida ka seda, et Lasnamäe linnaosavalitsus jätkab ka tuleval aastal erinevate sotsiaaltoetuste väljaandmisega, kuhu kuuluvad toetused pensionäridele (pensionilisa, sünnipäevatoetus), toetused vanematele (sünnitoetus, koolitoetus, lapsehoiuteenuse hüvitamine, puudega lapse toetus, vajaduspõhine peretoetus), sissetulekust sõltuvad toetused jms,» lisas ta.

Tänavate korrashoid

«Kindlasti ei saa jätta mainimata muresid, mis kahjuks ilmnevad talveperioodi lõpu poole seoses linnaosa peamiste teekatete halvenemisega. Kuid me arvestame sellega, ning alustame varakult remondiga,» lubas ta.

«Vaadates tulevikku ning mainitud valimislubadusi, võin julgelt öelda, et paljud Lasnamäe linnaosa teed saavad uue teekatte või rekonstrueeritakse täielikult. Vastavalt hangete tulemustele ning eelarvele, on plaanis teha mahukaid remonttöid Punasel tänaval (J.Smuuli tee – Kuuli tn.), Võidujooksu tn, Loopealse elurajooni kvartalsisesed teed (Meeliku tn ja Kiviriku tn) ja teistel väiksematel objektidel,» rääkis linnaosavanem.

«Aastaringselt hoiame meie linnaosa territooriumi heakorrastatud ning puhtana. Just sellepärast teeme me tuleval kevadel esimesel võimalusel koristus- ja hooldustöid kõikides parkides, et elanikud võiks end pargis mõnusalt tunda,» selgitas Ivanova.

Lapsed, haridus, kultuuri- ja spordielu

Lastest kõneldes toonitas Ivanova, et  linnaosa lasteadadesse plaanitakse lisarühmi. «Lasteaedade võimalike järjekordade probleemi ennetamiseks ja leevendamiseks on mitmetes Lasnamäe lasteaedades plaanis juurde luua erinevaid lisarühmi. Nii näiteks Suur-Pae lasteaias tekib uute ruumide lisandamisel koguni kolm lisarühma,» selgitas ta.

«Kui rääkida kultuuri- ja spordivaldkonnast, siis meie peamiseks eesmärgiks jääb Tondiraba Jäähalli valmimine järgmise aasta rahvusvaheliste ürituse läbiviimiseks, mis omakorda toob positiivset tähelepanu meie suurele linnaosale. Antud kompleksist kasvab välja suur multifunktsionaalne spordi- ja vabaajakeskus, mis mahutab üle 7000 inimese ja peaks pakkuma nii linnaosa elanikele kui ka paljudele teistele osapooltele uusi spordivõimalusi ning suurte ürituste korraldamist,» selgitas Ivanova.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles