Loomaaia uudised: torm tegi pahandust ja elevandid pöörasid tülli

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika elevandid Tallinna loomaaias.
Aafrika elevandid Tallinna loomaaias. Foto: Tiina Kõrtsini / SL Õhtuleht

Möödunud reedesed tormi-iilid lükkasid Tallinna loomaias pikali lumeleopardi infostendi ja langetasid puid linnutiikidel. Kureaedikus kukkus suur kuusk ja lakklammaste aedikus üks jäme pappel aia peale kummuli. Loomad kannatada ei saanud.

Kullimäe varased pesitsejad habekotkad sätivad juba mõnda aega usinasti talitajate poolt pakutud oksaraagusid pessa.  Kohendatud sai ka selle kaljukotkapaari pesaalust, kes samuti väga varakult pesitsema tavatseb hakata. Linnutiikidel pidasid pulmi mustluiged. Neljapäeval sündisid kuus vietnami rippkõhtsea põrsakest.

Elevandibokside põrandakatte remondi tõttu olid emaelevandid Fien ja Draay mõnda aega külastajate pilgu eest peidus isaelevant Carli suures siseboksis. Pidev üksteise vaateväljas viibimine väsitas aga kõik kolm nii ära, et teineteise okstega loopimine ja muud tülid oli kerged tulema. Loodetavasti saavad elevandid pühade ajaks siiski igaüks oma latrisse tagasi.

Loomaaia Illu kohvikusse on taas kolinud põnevad selgrootud: ehispõrnikad, raagritsikad, tuhatjalad, tirtsud, prussakad ja ka üks karvane linnutapik. Seekordne näitus keskendub  ellujäämisstrateegiatele, sellele, kuidas selgrootud end kaitsevad.

Järgmisel laupäeval, 28. detsembril algusega kell 12 peetakse loomaaialoomade jõulupidu. Kohale tulevad päris mitu jõuluvana, kes jagavad loomadele loomaaiasõprade poolt ette valmistatud maitsvaid ja huvitavaid kingitusi.

Esmaspäeval Saksamaa poole teele asunud Tallinna loomaaia väikebuss viis Berliini loomaaeda kolm buhhaara hirve lehmikmullikat. Oma uude elupaika Chisinău loomaaeda on pärale jõudnud ka lumeleopard Orlando.

Loomaaia loomasõprade ringide lapsed võtsid sel nädalal osa pööripäeva valguse ootuse programmist Muraste looduskoolis ja said õhtupimedas metsas ringi rännata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles