Tallinn võtab taksojuhid üha karmimate pihtide vahele

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod.
Taksod. Foto: Mihkel Maripuu

Linnaametnikud on tänavu kontrollinud tänavu kolm korda enam taksosid kui mullu ning ka avastatud rikkumiste arv on kasvanud üle kolme korra.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on pealinna taksonduse kontroll tõhusam kui kunagi varem, teatas Raepress. «Transpordiamet kontrollis seitsme kuuga ligi 1800 taksot, mis teeb üle kolme korra rohkem kui mullu samal ajal,» lausus ta.

Abilinnapea sõnul on ka vastatud rikkumiste arv on jõudsalt kasvanud - kui eelmise aasta esimese seitsme kuuga avastati 247 rikkumist, siis selle aasta sama perioodiga 803.

Mutli lausus, et levinumad rikkumised on taksos suitsetamine ja valesti paigaldatud hinnakirjad. Ta lisas, et palju on tabatud ka avariilisi sõidukeid, samuti on endiselt taksojuhtidel raskusi taksokviitungi trükkimisel.

Abilinnapea hinnangul on pidev kontroll üheks kindlaks vahendiks pealinna taksoteenuse kvaliteedi tõstmisel, kuid samas kutsub ta taksojuhte üles linnaga antud vallas rohkem koostööd tegema, sest märgatav kvaliteedi tõus saab olla vaid ühise pingutuse tulemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles