Neil jõuludel kodutud Tallinna linnalt leili ei saa

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil kodutute saunapäev Raua tänava saunas 2005. aastal.
Pildil kodutute saunapäev Raua tänava saunas 2005. aastal. Foto: Liis Treimann

Tallinn korraldab kodututele jõuludeks varjupaikadesse pühadetoitu, aga traditsioonilist sauna nad tänavu ei saa.

«Raua sauna kasutasid kodutud ja see segas tavaliste inimeste teenindamist, ka ei olnud teised saunaskäijad kuigi vaimustatud niisugusest kooslusest,» rääkis tänavu augustis linnavolikogu istungil abilinnapea Mihhail Korb, vahendab Õhtuleht.

Oleviste kirikus aastaid kodutute tööd korraldanud Riina Solman ei teagi, kas kodutud saavad Tallinnas veel sauna või enam mitte, sest viimati korraldas mittetulundusühing Oleviste Hoolekanne Raua tänava saunas kodututele traditsioonilise pesupäeva ja puhaste rõivaste jagamise 2011. aasta jõuluajal.

«Linn kodututele ülearu tähelepanu ei pööra,» ütleb Solman, selgitades, et linn toetab selle asemel mittetulundusühinguid, kes jõudumööda kodutute eest hoolitsevad.

Tavaliselt kodutute öömajades toitlustamist ei toimu, aga jõululaupäeva, 24. detsembri õhtuks ja 31. detsembri õhtuks on Tallinn kodutute öömajadesse korraldanud termokarpides jõulutoitu – verivorsti, kartulit ja hapukapsast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles