Kadri Voorand: ma loodan, et jään alati otsijaks

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

30. detsembril annab alter-hip-souli artist Andy Allo kontserti Tallinnas Nokia kontserdimajas. Eesti muusik Kadri Voorand annab oma unikaalse etteastega Aafrika juurtega Allole folgist, jazzist, fungist ja improvisatsioonist inspireeritud sissejuhatuse.

Tallinncity käis Kadri Voorandi proovis, et kuulata, mis põnevat muusikat ta sooloartistina viljeleb (Kadri teeb kaasa kollektiivides nagu Kadri Voorand Group, Kadri Voorand Trio, Tanel Ruben Kvintett feat. Kadri Voorand ja Kristjan Randalu, Estonian Voices - toim.).

Võimaluse Andy Alloga samal kontserdil esineda ja oma sooloprogrammiga on Kadri jaoks mõistagi suur samm rohkematele eestimaalastele ja korraga oma huvitavatest tegemistest märku anda.

«Õnneks on läinud päris hästi. Võib-olla Eestis ei teada kõikidest minu tegemistest, aga viimastelt showcase'idelt on tulnud iga korraga aina enam välisesinemiste pakkumisi,» rääkis Voorand, kes on juba ainuüksi sel aastal andnud oma rekordarvu kontserte paljudes põnevates riikides.

Oma sooloesinemistel kasutab Kadri pulte, millega saab salvestada, korrata ja muuta vokaalhelisid. «Ma paistsin oma sooloesinemistel silma millegi omapärasega. kuna see pole levinud ja väga tavapärane esinemisvorm.»

Stiili, mida noor talent viljeleb, ühe sõnaga kokku võtta ei saa, kuna bänditi see erineb. Üks on kindel - Kadrile meeldib otsida, katsetada ja proovida, et näha, mida kõike on lauljal võimalik oma häälega teha. «Ma ei teagi, kuhu end žanri mõttes paigutada. Bänditi paigutatakse mind tõenäoliselt erinevatesse n-ö kastidesse. Kõige mugavamalt tunnen end seal, kus parasjagu olen.»

Artistina loodab Kadri, et otsimine ei lõppeks kunagi. «See protsess on äärmiselt põnev ja just sellisena ma tahangi elu elada. Ma arvan, et ma jäängi alati otsijaks.»

Oma aega veedab Kadri sageli ka uue muusika otsimisega internetis. «See annab muusikule ideid, kuidas on võimalik mingeid rütme kasutada, mille peale sa pole isegi võib-olla kunagi tulnud.»

Vaata lähemalt videointervjuust, mida Kadri arvab muusikategemisest, mis teda inspireerib ja kuidas näeb välja tema proovitegemine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles