Südalinnas parkimine: kolmandiku võrra kallim, ööpäev läbi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aasta lõpus pidid töömehed parkimishinna tõusu tõttu välja vahetama ligi 500 silti. Selle aasta lõpus peavad nad seda jälle tegema.
Möödunud aasta lõpus pidid töömehed parkimishinna tõusu tõttu välja vahetama ligi 500 silti. Selle aasta lõpus peavad nad seda jälle tegema. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu muutis eile tasulise parkimise süsteemi kesklinnas kallimaks ja karmimaks.


Kõige rohkem, ligi kolmandiku, tõuseb parkimise hind südalinna parkimistsoonis. Praegu maksab tund parkimist seal 2,28, uuest aastast aga kolm eurot. Samuti muutub tasuline parkimine seal ööpäevaringseks. Siiani oli parkimine seal tasuline kella seitsmeni õhtul.

Kesklinna parkimistsoonis tuleb tunniajalise parkimise eest praegu maksta 1,02 eurot, uuest aastast tõuseb hind 1,2 euroni. Vanalinnas maksab parkimistund praegu 4.56, uuel aastal aga 4.80.

Pirital aga läheb tasuline parkimine selle eest odavamaks. Praegu maksab parkimistund seal 72, uuest aastast aga 60 senti – hinnalangus 16,7 protsenti.

Ühtlasi suurendas linnavolikogu ka tasulisel parkimisalal elavate inimeste parkimistasu määra. See on uuest aastast 120 eurot aastas ehk kümme eurot kuus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles