Tallinna Kiirabi sai kuus uut kiirabiautot

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel anti Tallinna Kiirabile üle kuus uut kiirabiautot, mis ülejärgmisel nädalal sõitu lähevad.


Kiirabireformi tulemusena sõlmitud halduslepingu järgi alustab Tallinna linna hallatav Tallinna Kiirabi 30. detsembril Tallinnas ja linna lähiümbruses kiirabiteenuse osutamist 20 kiirabibrigaadiga. «Vastavalt lepingule riigi terviseametiga suureneb kiirabi ressurss Tallinnas järgmisel aastal kahe kiirabibrigaadi võrra ja 2015. aastal veel nelja brigaadi võrra,» ütles abilinnapea Merike Martinson.

«Seoses kiirabireformiga avame uuest aastast kolm uut tugikeskust ja Tallinna tuleb juurde kuus kiirabibrigaadi. Kiirabi tugikeskused asuvad Õismäel, Kesklinnas, Koplis, Mustamäel ja Lasnamäel ning Viimsis ja Maardus,» ütles Tallinna Kiirabi peaarst Raul Adlas.

Adlas ütles, et palju räägitud kiirabiarstide kadumine Tallinna eriti ei puuduta. «Kolm arstibrigaadi jätkavad. Tõsi, plaanis on üle minna kahele arstibrigaadile, aga varustuse ning arstide ja õdede vahelise koostöö arenedes tekib konsulteerimise võimalus. Nii et kiirabis töötav eriettevalmistusega õde, kes on seda eriala viis aastat õppinud, on oma töös väga efektiivne, eriti kui tal on ööpäevaringselt ka nõustaja-arst kättesaadav. Tallinnas me teeme kindlasti sellise kombinatsiooni ja ma tean, et seda teevad ka meie kolleegid Põhja-Eesti Regionaalhaiglas. Nii et selle arstide põua me katame kaasaegse tehnika ja logistikaga väga ilusti ära,» lausus Adlas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles