Interpreetide liit korraldab Solarises muusikalaada

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solarise keskus.
Solarise keskus. Foto: Liis Treimann

Detsembrikuu vältel  on Eesti Interpreetide Liit  Solarise keskuse külastajateni toonud südamlikud kontserdid Eesti tippmuusikutelt. Jõuluprogrammile paneb  punkti laupäeval, 21. detsembril peetav meeleolukas laadapäev, kus üllatusi jagub terveks päevaks ning kohapeal on võimalik soetada ka kauni klassikalise muusika kontserdipileteid ja vahvaid elamuskingitusi koostöös Maiasmoka kohvikuga.

Laadapäev toob keskuse külastajateni hulga toredaid kontserte. Kell 13 ja 14 astub üles Eesti üks silmapaistvaim organist Aare-Paul Lattik, kes on õppinud Pariisis Notre-Dame’i katedraali organisti käe all ning hetkel kuulub organistina ka Peterburi Mariinsky teatri truppi. Aare-Paul on  andnud kontserte Skandinaavias, Prantsusmaal, Portugalis, Saksamaal, Hispaanias, Itaalias, Poolas, Lätis ja Venemaal ning üles astunud mitmete tuntud Eesti muusikutega, sh. Rein Rannap, Vox Clamantis, Villu Veski jt. Aare-Paul Lattiku müstilise esimese etteaste ajal lööb tantsu õhuakrobaat Endla Vaher.

Kell 15 ja kell 16 ootab külastajaid aga värvikas kontsertelamus Vanemuise koosseisuliselt solistilt Pirjo Püvilt ja tuntud pianistilt Piia Paemurrult. Pirjo on lõpetanud ooperilaulu eriala magistrantuuri Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias ning ta on määratud Eesti Teatriliidu poolt Kristallkingakese auhinna laureaadiks. Piia Paemurru on kammermuusikuna lisaks kodumaale esinenud Skandinaavias, Baltimaades, Saksamaal ja Venemaal ning ta on pälvinud mitmeid auhindu parima klaverisaatjana.  

Detsembris on Solarises esinenud veel meisterlik klavessinist Julia Ageyeva Hess, flötist Oksana Sinkova, tšellist Andreas Lend, pianist Lea Leiten ning legendaarne duo Sigrid Kuulman viiulil ja Marko Martin klaveril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles