Cassandra Wilson (USA) / Jazzkaar 2014

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cassandra Wilson (USA) / Jazzkaar 2014
Cassandra Wilson (USA) / Jazzkaar 2014 Foto: Kultuurikava.ee

Jazzkaar 2014


CASSANDRA WILSON

(USA)


25. aprill 2014 kell 19.00 Nokia Kontserdimaja



Piletid sõltuvalt kohale 25.-, 30.-, 35.-, 40.-


Alates 1. jaanuarist 2014 piletid 30.-, 35.-, 40.-, 45.-


Alates 1. aprillist 2014 piletid 35.-, 40.-, 45.-, 50.-



Laps kuni 7 a (k.a) tasuta, kui istub saatja süles.



Danske Banki kliendile piletid -20%.


NB! Sooduspileteid on piiratud koguses!


Vaata lisa www.danskebank.ee/jazzkaar



***



Cassandra Wilsoni ainulaadse madala tämbririkka hääle võib ilmeksimatult ära tunda tuhandete seast. Lauljatari helikeel ühendab jazzi kantri, folgi, bluesi, rocki ja souli.


Tema kirgas ja kirglik lavaline olek viib kuulaja muusika võlumaailma,  kus leiad end vahel Missisipi istandustes bluesi laulmas kord ebamaistes unenäolistes sfäärides või armastuse kuningriigis, mille kuninganna ongi Cassandra Wilson. Ta on korduvalt valitud maailma parimaks jazzilauljatariks mainekate jazziajakirjade  Down Beat ja  JazzTimes lugejate ning kriitikute poolt.  Ta on võitnud  rohkelt  auhindu ja tunnustust, teiste seas 2 Grammy auhinda.



Kolmeteistkümnenda eluaastani õppis Cassandra klassikalist klaverit, koolibändis mängis aga klarnetit. Oma teadlikku lauljakarjääri alustas ta Joni Mitchelli laulude esitamisega ja bluesbändis laulmisega – kõik see juhtus 70aastatel kodulinnas Jacksonis ja hiljem Arkansases. 1980ndatel asus Cassandra elama New Orleansi kus ta esines muuseas ka Marsaliste perekonnapea pianist Ellis Marsalisega. Edasi viis tee teda New Jersey’sse kust ta 1982. aastal suundus  New Yorki esinedes seal bassist Dave Hollandi ja  lauljatar Abbey Lincolniga enne kui temast sai saksofonist Steve Coleman’i M-Base Collective’i põhisolist. Sealt edasi, kaheksakümnendate teisel poolel, alustas lauljatar juba iseseisvat karjääri.



Cassandra Wilsoni arengut võib jälgida läbi tema plaadistuste – oma Ameerika tippmuusikutest koosneva ansambliga on ta alates 1986.aastast salvestanud 17 albumit mainekate plaadifirmade nagu Blue Note ja EMI firmamärgi all – jazzistandardite CD-dest „Blue Skies“ kuni Grammy pälvinud heliplaatideni „New Moon Daughter“ja „Loverly“. Oma kontserdikavades ja heliplaatidel ühendab lauljatar enamasti originaalsed jazziklassika interpretatsioonid ja oma muusika.  Nii on see CD-del „Belly of the Sun“ (2001) ja 2003. aastal ilmunud heliplaadil „Glamoured“. Üle maailma tuntud superstaar, on ka suurepärane helilooja ja produtsent. Aga südames on ta ikka jäänud  Mississipi tüdrukuks, kelle muusika on ammutab ürgset jõudu sealsest rikkast kultuurilisest ja muusikalisest pinnasest.



Cassandra Wilson esineb Jazzkaare juubelifestivalil 25. aprillil kell 19.00 Nokia Kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles