Pro Optika kinkis vaegnägijale juhtkoera

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viru Keskuse aatriumis jõudis lõpusirgele Pro Optika heategevuskampaania «Toetame pimedate juhtkoera kasvatamist», mille tulemusena anti vaegnägija Margo Joostile üle põhjaliku koolituse läbinud pimedate juhtkoer Mouldhills Lonely Rose.


Kahe viimase aasta jooksul on kõik Pro Optika kliendid iga ostuga toetanud ühe tubli pimedate juhtkoera treenimist. Labradorikutsika treenimiseks koguti kokku 6400 eurot.

Hiljuti kahe aastaseks saanud musta värvi labrador Mouldhills Lonely Rose, keda Eestis Roosiks kutsutakse, on ettevalmistuse käigus õppinud jalakäijate liikluseeskirju täitma, vaegnägijat või pimedat inimest kõikidest takistustest mööda viima ning ohutult sihtkohta juhtima. Roosile on tehtud vajalikud terviseuuringud, mis näitasid, et ta on nüüd füüsiliselt ja psüühiliselt küps juhtkoera elu elama.

Juhtkoera treenimisaeg on kaks aastat. Peale seda on juhtkoer valmis saatma oma peremeest erinevates paikades, käitub igal pool väärikalt ja distsiplineeritult ning ootab vajaduse korral oma peremeest mitmeid tunde. Koerale sobivat peremeest asutakse otsima pärast tema mõningast treenimist ja loomuse tundmaõppimist, et viia kokku võimalikult sarnase iseloomuga juhtkoer ning peremees.

Tänavu detsembrist hakkab aktiivne ja rõõmsameelne Roosi abistama liikuva ning seltskondliku eluviisiga 45-aastast Margot, kes on vaegnägijaks jäänud diabeedi tagajärjel ning esitanud SA Juht- ja Abikoerte Koolile avalduse juhtkoera saamiseks.

Pro Optika on Eesti kapitalil põhinev perefirma, mis peab oma südameasjaks vaegnägijate aktiivset toetamist ning muuhulgas ka nende igapäevastele väljakutsetele avalikkuse tähelepanu juhtimist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles