Rekordimees tuli Tallinna leiba ja verivorsti ostma

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul võeti Vanasadama D-terminali kolmandal korrusel orkestri ja lilledega vastu tänavune üheksa miljones sel aastal sadamat läbiv reisija.

Ümmarguse numbriga reisijaks osutus kell 10.45 saabuvalt Stockholm-Tallinn liini laevalt Baltic Queen maha astunud rootslane Henrik Ahlqvist.

Ahlqvist ütles, et käib Tallinnas mitu korda aastas, kuna tema naisevanemad on pärit Eestist ja jõudsid Rootsi 1940. aastatel. «Nii et võib öelda, et ma olen Eesti naisega abielus,» nentis Ahlqvist. Seekord saabus ta Tallinna koos oma poja Axeliga jõulukinke ostma. «Me käime siin igal aastal, et osta verivorsti ja eesti leiba ja muid asju, mida Rootsis ei ole,» lisas ta.

AS Tallinna Sadam juhatuse esimees Ain Kaljurand arvas, et aasta lõpuks tõuseb reisijate arv 9,2 miljonini ning sadamal jätkub võimsust ka palju enamaks. «Tallinna Sadam võiks teenindada ka 11 või 12 miljonit reisijat. Aga kindlasti on meil vaja edaspidigi investeerida, et me oleksime valmis vastu võtma veel suuremaid laevu. Praegu käib uue kruiisikai ehitus, mis saab valmis kevadeks. Järgmisel aastal tahab siia tulla laev, mis on üle 330 meetri pikk ja meil peab selleks olema sobiv kai. Kui meil seda ei ole, siis me oleme selliste laevade vastuvõtust lihtsalt ära lõigatud,» rääkis Kaljurand.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles