GAG korraldab Mederi saalis heategevuskontserdi

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mederi saal
Mederi saal Foto: Kultuurikava.ee

Gustav Adolfi Gümnaasium korraldab neljapäeval, 19. detsembril kell 19 Mederi saalis heategevuskontserdi kooli oreli toetuseks. Esineb tipp-pianist Mihkel Poll, kaasategev Mari Poll viiulil, kõlab F. Chopini, F. Liszti, Tšaikovski jt.muusika.

Gustav Adolfi Gümnaasiumisse tuuakse tuleval aastal  kaks orelit: vana ja väärikas 1905. aastal valmistatud orel Henry Jones & Sons, mille annetab koolile Edington Priory Church Inglismaalt ning 1956. aastal Saksamaal valmistatud orel Walker, mille annetab koolile Sibeliuse Akadeemia. Heategevuskontserdil on võimalus toetada GAG oreli soetamist.

GAG õpetajad hakkavad orelit õppima, et tutvustada orelimuusikat õpilastele ning süstida neisse omamoodi vaimsust, mis kaasneb orelimuusikaga. Gustav Adolfi Muusikakool avab oreliklassi ning Mederi kammersaalist saab lisaks orelimuusikasaal, milles seni Eesti ainsal Inglise orelil hakkavad kontserte andma organistid üle maailma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles