Tallinna Linnateater mängib Peterburis menulavastust

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Siim Vahuri / linnateater

Tallinna Linnateatri trupp sõitis Peterburgi, et mängida kolmapäeval, 18. detsembril Suures (Tovstonogovi-nimelises) Draamateatris Elmo Nüganeni lavastust «Ma armastasin sakslast».

«Ma armastasin sakslast» Peterburi etendusel 18. detsembril Kamennoostrovski teatrimajas mängivad Tõnn Lamp, Külli Teetamm ja Kalju Orro. Etendus toimub festivali «Euroopa ruum Peterburis» raames. Koduteatris valminud tööde näitamisega tutvustatakse välismaiseid lavastajaid, keda teatri uus kunstiline juht Andrei Mogutši on kutsunud Peterburi Suurde Draamateatrisse lavastama. Elmo Nüganeni esietendus on plaanitud hooaja 2014/2015 esimesse poolde; Suures Draamateatris lavastamisele tulev materjal on veel lahtine.

A. H. Tammsaare romaanil põhinev lavastus «Ma armastasin sakslast» on eesti noormehe Oskari ja saksa tütarlapse Erica traagiline armastuslugu. Eesti noormehe, kes oleks pidanud lõpetama ülikooli. Saksa tütarlapse, kes oleks pidanud olema paruness.

Lavastuse kostüümikunstnik on Reet Aus, muusikalised kujundajad Jaak Jürisson ja Riina Roose, valguskunstnik Kalle Karindi. lavastus esietendus 12. detsembril 2009 kahes koosseisus: osades Ursula Ratasepp või Külli Teetamm, Priit Võigemast või Tõnn Lamp, Aleksander Eelmaa või Kalju Orro. 2010. aasta teatripreemiate jagamisel pälvis „Ma armastasin sakslast“ parima lavastaja auhinna ja originaalmuusika preemia draamalavastuse žanris, Külli Teetamm aga parima naisnäitleja preemia Tallinna Linnateatri kolleegipreemiate jagamisel.

Tallinna Linnateatri repertuaaris «Ma armastasin sakslast» täna enam ei ole. Kokku mängiti lavastust 97 korral, viimane etendus Põrgulaval toimus 27. mail 2013. Venemaal on lavastust mängitud varemgi, oktoobris 2011 väisati sellega Permi teatrifestivali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles