Aas ei vasta poliitnõunike koondamist puudutavatele küsimustele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Taavi Aas
Abilinnapea Taavi Aas Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna abilinnapea Taavi Aas ei soovinud öelda, kas ametnike palkade tõstmise eesmärgil kavandatavad koondamised pealinna ametiasutustes võivad hõlmata ka arvukaid poliitilisi ja avalike suhete nõunikke.

Tallinna linnavalitsus moodustas kolmapäeval Aasa juhitava ajutise komisjoni, mille eesmärk on vaadata läbi linna ametiasutuste koosseisud ning teha ettepanekud töö efektiivsemaks muutmiseks ja isikkoosseisude vähendamiseks. Linnavalitsus loodab koondamiste abil tõsta allesjäävate töötajate palka 10-15 protsenti.

Vastates BNSi küsimusele poliitnõunike linnale vajalikkuse kohta, ütles Aas, et «nõunikud on ikka vajalikud».

Aas märkis, et eelseisev koondamine hõlmab kõiki linna ametiasutusi ja praegu ei ole kindlaks määratud, millised ametikohad koondatakse või millised alles jäävad. «See hõlmab kõiki ametiasutusi, kaasa arvatud linnakantseleid, ja see on järgmise aasta töö,» lausus Aas. Tema sõnul on töö hulk suur ja igat töökohta vaadeldakse eraldi.

Aasa sõnul tõusis Tallinna ametiasutuste teenistujate palk viimati 2009. aastal, samas on majandussurutise tingimustes tunduvalt vähendatud lisatasude ja tulemustasu maksmise võimalusi ning kaotati ka seni kuupalga ulatuses makstud puhkusetoetus. «Seeläbi tegelikkuses linna teenistujate keskmine sissetulek mitte ei suurenenud, vaid vähenes,» ütles Aas ja lisas, et «kolme viimase aastaga on palgalõhe linna juhtivtöötajate ja erialaspetsialistide kahjuks üldisel palgaturul veelgi suurenenud».

Komisjon esitab ettepanekud linna palgakorralduse muutmiseks ja linna teenistujate töötasude korrigeerimiseks keskmiselt 10-15 protsendi ulatuses linnavalitsusele tuleva aasta 15. maiks.

«Eesmärgiks on viia töötasud konkurentsivõimelisemale tasemele, tagada töötasude vastavus nii ametikoha töö sisu, töökoormuse ja vastutuse ulatusega kui ka vastava ametikoha keskmise töötasuga üldisel palgaturul,» selgitas Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles