Tallinna linnavalitsus võib koondada üle 200 inimese

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Taavi Aas tegi ametnike jaoks ebameeldiva uudise teatavaks linnavalitsuse aastalõpu pressikonverentsil Tallinna Raekojas.
Abilinnapea Taavi Aas tegi ametnike jaoks ebameeldiva uudise teatavaks linnavalitsuse aastalõpu pressikonverentsil Tallinna Raekojas. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus otsustas moodustada ajutise komisjoni linna ametiasutuste koosseisude vähendamiseks ja palgakorralduse muutmiseks, mille tagajärjel võidakse koondada üle 200 inimese.

«Komisjoni tegevuse eesmärgiks on vaadata läbi linna ametiasutuste koosseisud ning teha ettepanekud töö efektiivsemaks muutmise läbi eelduse loomiseks isikkoosseisude vähendamiseks,» ütles komisjoni esimeheks kinnitatud abilinnapea Taavi Aas. «Selle arvelt saame aga allesjäävale isikkoosseisule tagada palgatõusu 10 kuni 15 protsenti.»

Tallinna linnakantselei personalidirektori Esta Heinmaa ütles, et linna ametiasutuste keskmine palk oli möödunud aastal 1262 eurot.

Aasa sõnul on üldisel palgaturul ja riigisektoris toimuvaid palgamuutusi arvestades linna ametiasutustel üha raskem uusi keskastme juhte ja erialaspetsialiste värvata. «Kvaliteetse tööjõu säilitamiseks on vaja hoida linna ametiasutuste juhtivtöötajate ja erialaspetsialistide palgad üldisel palgaturul konkurentsivõimelisel tasemel,» rõhutas Aas. «Selleks asume välja töötama ettepanekuid ametiasutuste töö tõhustamiseks ja seeläbi koosseisude optimeerimiseks 10 kuni 15 protsendi ulatuses.»

Heinmaa ei vastanud Postimehe küsimusele, kui palju inimesi linna ametiasutustes töötab, kuid 2010. aastal oli Tallinna palgal üle 1500 inimese, mis tähendab, et koondada võidakse 150 kuni 225 töötajat.

Aas nentis, et Tallinna linna ametiasutuste teenistujate palk tõusis viimati 2009. aastal, samas  on majandussurutise tingimustes tunduvalt vähendatud lisatasude ja tulemustasu maksmise võimalusi ning kaotati ka seni kuupalga ulatuses makstud puhkusetoetus. «Seeläbi tegelikkuses linna teenistujate keskmine sissetulek mitte ei suurenenud, vaid vähenes,» ütles Aas. «Kolme viimase aastaga on palgalõhe linna juhtivtöötajate ja erialaspetsialistide kahjuks üldisel palgaturul veelgi suurenenud.»

Ajutine komisjon esitab ettepanekud linna palgakorralduse muutmiseks ja linna teenistujate töötasude korrigeerimiseks keskmiselt 10 kuni 15 protsendi ulatuses linnavalitsusele 15. maiks 2014.

«Eesmärgiks on viia töötasud konkurentsivõimelisemale tasemele, tagada töötasude vastavus nii ametikoha töö sisu, töökoormuse ja vastutuse ulatusega kui ka vastava ametikoha keskmise töötasuga üldisel palgaturul,» lisas Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles