Linnavalitsus praakis sotside 666 muudatusettepanekut välja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu.
Tallinna linnavolikogu. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsioon teatas eile, et kavatseb neljapäeval korraldada linnaeelarve teisel lugemisel ööistungi, esitades selleks 666 muudatusettepanekut.


Linnas võimul olevad keskerakondlased aga tulid situatsioonist auga välja. Nimelt leiti, et sotside ettepanekud ei vasta Tallinna põhimäärusele.

«Sotside pressiesindaja teatas eile, et sadade muudatusettepanekute esitamise eesmärk on juhtida tähelepanu eelarve puudustele eelkõige laste ja noorte sporditegevuse ning huvihariduse rahastamisel.
«Suurem osa Tallinna lastest jääb koolivälisest spordi- ja huvitegevusest kõrvale, sest aasta-aastalt on kasvanud lapsevanemate omaosalus. Kui 2009. aastani kandis lapsevanem 55 protsenti lapse spordiharrastuse igakuisest tasust, siis praeguseks on lapsevanema panus tõusnud 70 protsendini. Paraku ei ole see paljudele peredele jõukohane,» ütles volikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Lauri Laats eile.

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul aga ei jäänud enam kui kuuesajast parandusettepanekust lähemal uurimisel kuigi palju järele. «Kõiki parandusettepanekuid kokku on 72. Sealhulgas on ka Reformierakonna, Keskerakonna ja IRLi parandusettepanekud,» ütles Aas. IRLi fraktsiooni nõunik Vesse Vesiaid ütles Tallinncityle, et nende fraktsioon esitas eelarvele 15 muudatusettepanekut.

Sotside ettepanekud ei vastanud Aasa sõnul Tallinna põhimäärusele. «Nimelt peab parandusettepanek omama majanduslikku sisu, paraku nende ettepanekud seda ei omanud. Näiteks nad olid võtnud tähestiku järjekorras Tallinna linna tänavad ja sidunud iga tänava rekonstrueerimise 2000 euroga. Sinna oli sattunud ka näiteks Liivalaia tänav, mida taheti rekonstrueerida 2000 euroga. Igaüks saab aru, et sellisel ettepanekul puudub majanduslik sisu. Selle tõttu need parandusettepanekud komplekteeriti ja tulemus on see, et meil on 72 parandusettepanekut. Rõhuv enamus parandusettepanekutest, mida sotsid esitasid, oligi tänavate tähestikuline loetelu koos ettepanekuga anda iga tänava rekonstrueerimiseks kas 2000, 4000 või 6000 eurot,» rääkis Aas tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles