Vanalinnas kehtib taas talvine parkimiskord

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nunne 2/Lai 2/Pikk 1.
Nunne 2/Lai 2/Pikk 1. Foto: Mihkel Maripuu

Alates 15. detsembrist kehtib Tallinna vanalinnas talvine parkimiskord, paigaldatud on ka vastavasisulised liiklusmärgid.

Tänava seisunditaseme nõuete täitmiseks kehtestati mootorsõiduki parkimise keeld paariskuupäevadel alates keskööst kuni kella 6.00-ni I piirkonnas ja paaritutel kuupäevadel kl 00.00-06.00 piirkonnas II alates 15. detsembrist 2013.

I piirkond: Falgi tee, Harju tänav, Müürivahe tänav Harju tänava ja Suur-Karja tänava vahelisel lõigul, Kiriku plats, Kiriku tänav, Kohtu tänav, Komandandi tee, Niguliste tänav, Piiskopi tänav, Pikk jalg, Rahukohtu tänav, Rutu tänav, Rüütli tänav, Suur-Karja tänav, Toompea tänav, Toom-Kooli tänav, Toom-Rüütli tänav, Valli tänav, Vana-Posti tänav.

II piirkond: Aia tänav, Aida tänav, Bremeni käik tänav, Gümnaasiumi tänav, Inseneri tänav, Kanuti tänav, Kooli tänav, Laboratooriumi tänav, Lai tänav, Munga tänav, Müürivahe tänav Viru tänava ja Munga tänava vahelisel alal, Nunne tänav, Olevimäe tänav, Oleviste tänav, Pikk tänav, Rataskaevu tänav, Sulevimäe tänav, Suur-Kloostri tänav, Suurtüki tänav, Tolli tänav, Uus tänav, Vana-Viru tänav,Vene tänav, Viru tänav, Väike-Kloostri tänav, Väike-Rannavärava tänav.

Vanalinna avaliku tasulise parkimisala elanikul on kehtiva parkimismaksu soodustuse alusel õigus parkida oma sõidukit tööpäeval kuus tundi enne ja neli tundi pärast keelatud parkimise aega ning puhkepäeval ööpäev läbi vanalinna vastava piirkonna puhastamise ajal naaberpiirkonnas, samuti  talvise parkimiskorra kehtimise ajal tasulises parklas Väike-Rannavärav 6, kui seal on vabu kohti, kinnitati Tallinna transpordiametist.

Volikogu määrusega, mis jõustus tänavu 1. novembril, on vanalinna elanikul, kellele on antud maksusoodustus parkimiseks tsoonis T1 või T2, õigus maksusoodustusega parkida ka vabade parkimiskohtade olemasolul südalinna parkimisalal tsoonis T3 (Solarise ümbrus, Süda, Kentmanni jt. ümberkaudsed tänavad) ja T4 (Kaubamaja ümbrus, Ahtri, Rotermanni jt. ümberkaudsed tänavad) ja kesklinna tsoonis T11 (Kotzebue jt. ümberkaudsed tänavad).

Munitsipaalpolitsei amet palub autoomanikel olla tähelepanelik, et mitte parkimisel eksida. Esimestel päevadel on inspektorid suhtunud eksimustesse leebelt, paigaldades valesti parkinud sõidukite esiklaasile meeldetuletuse talvise parkimiskorra kehtivuse alguse kohta. Nädala teisest poolest aga muutub kontroll rangemaks.

Talvist parkimiskorda reguleeriv Tallinna linnavalitsuse määrus.

Talllinna parkimistsoonide kaart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles