Internetti lekkinud fotol ehib Mupo ametiautot Georgi lint

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munitsipaalpolitsei sõiduk, mille antenni küljes võib märgata Georgi lindikest.
Munitsipaalpolitsei sõiduk, mille antenni küljes võib märgata Georgi lindikest. Foto: Reporter.ee

Internetti on lekkinud foto, millel on näha, et Tallinna munitsipaalpolitsei auto antenni küljes lehvib Georgi lint.

Nähtav foto rohelist värvi valgete kirjadega Tallinna munitsipaalpolitsei autost on tehtud möödunud pühapäeval 9. Mail siselinna kalmistu juures. Kümned tuhanded venelased tähistasid siis 65 aasta möödumist suure isamaasõja võidukast lõpust.

Pronkssõduri nelgikuhilate alla matnud ülevoolavas peomeelolus rahvaga näib olevat liitunud ka munitsipaalpolitsei. Kui fotot uuesti tähelepanelikult vaadata, näeb auto katusele kinnitatud antenni küljes lehvimas Georgi lindikest.

«Georgi lindil on meie tingimustes väga selge poliitiline vääring ja see on selline meelsuse näitamise atribuut ja kui me ametiasutuste tasemel hakkame ka ennast naaberriigi sümboolikaga dekoreerima, ei ole see korrektne,» ütles ajaloolane ja diplomaat Mart Helme.

Tallinna munitsipaalpolitsei juht Kaimo Järvik arvas, et tegemist on järjekordse aktsiooniga mupo vastu. «Antud juhul ma tõesti ei usu, et meie patrullteenistus paneb oma antenni külge Georgi lindi. See ei ole korrektne ja vaevalt nad seda teevad.»

Reporter pöördus professionaalide poole, et välja selgitada, kas ehk on tegu hoopis fototöötlusega. Filmitegija ja fotograaf Arvo Iho vastas kiiresti, et Georgi lindid o antenni küljes naturaalselt, ehk fototöötlusega tegu ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles