Linnavalitsuse komisjon hakkab ette valmistama Balti keti 25. aastapäeva

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks

Tallinna linnavalitsus moodustab oma homse korraldusega ajutise komisjoni Balti keti 25. aastapäeva ürituste ettevalmistamiseks, ettepanekute arutamiseks, ideede genereerimiseks ja finantsplaani koostamiseks.


Balti kett on Eesti, Läti ja Leedu rahva ajaloos seni suurim ühine aktsioon ja suurim rahumeelne protestiaktsioon, mida on Euroopa kunagi näinud, teatas Raepress. Aktsiooniga tähistati Balti riikide sõjajärgset saatust määranud Molotovi-Ribbentropi pakti kuritegeliku salaprotokolli sõlmimise 50. aastapäeva. Balti keti lülitamine 2009. aastal UNESCO Maailma Mälu programmi kinnitab selle mõjuka rahumeelse aktsiooni laiaulatuslikku tähendust maailma ajaloos.

2014. aastal tähistatakse Balti keti 25. aastapäeva ja Tallinn soovib lähiajaloo olulist tähtpäeva väärikalt märkida erinevate ürituste ja ettevõtmistega. Esmaste ideedena on välja käidud päevakohase näidendi väljatoomine, Rahvarinde muuseumis Balti keti tähistamine, ajalooliste materjalide publitseerimine ja teemalehe arendamine Internetis.

Ettevalmistava komisjoni kutsub kokku ja komisjoni tööd korraldab Tallinna Linnakantselei, sinna kuuluvad Tallinna Linnavolikogu aseesimees Toivo Tootsen, linnapea nõunik Juhan Paadam, linnaarhiivi juhataja Küllo Arjakas,Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti juhataja Aini Härm, kesklinna linnaosa vanem Mihhail Korb, linnakantselei välissuhete ja protokolli osakonna juhataja Heili Luik, abilinnapea nõunik Siret Kotka, Helen Lausma-Saar Rahvarinde muuseumist ja avalike suhete teenistuse teabeosakonna juhataja Elo Eesmäe. Komisjoni esimees on linnasekretär Toomas Sepp ja aseesimees Ain Saarna.

Komisjon esitab Balti keti 25. aastapäeva tähistamise ürituste kava ja finantsplaani linnavalitsuse istungile hiljemalt 29. jaanuariks 2014.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles