Tallinnas muutuvad õppesõidu reeglid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppesõiduauto.
Õppesõiduauto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Transpordiamet esitas Tallinna linnavalitsusele määruse eelnõu, millega lühendatakse õppesõidu keeluaega hommikusel ja pikendatakse õhtusel tipptunnil.


Õppesõidu keeldu hommikusel tipptunnil lühendatakse ühe tunni võrra (enne kella 7-10, käesolevas määruse eelnõus kella 7-9) ja pikendatakse keeluaega õhtusel tipptunnil ühe tunni võrra (enne kella 16-18, edaspidi kella 16-19), vahendas Raepress. Tänavate nimekirja, kus kehtib ajaline õppesõidu piirang lisati Haabersti ringristmik.

Liiklejate ohutuse tagamiseks on vajalik õppesõidu läbiviimise keelamine suurema liiklusintensiivsusega teedel ja tänavatel tipptundidel, mil liiklustihedus on suurem, kuna õppesõidukite liiklemine tipptundidel ohustab sõitu õppivate juhtide kogenematuse tõttu kaasliiklejaid ja takistab sujuvat liiklust, seisab eelnõu seletuskirjas.

Samuti peetakse vajalikuks keelata mootorsõidukite õppesõidu läbiviimine tänavatel, kus liigub keskmisest rohkem jalakäijaid ja jalgrattureid, näiteks vanalinnas ja Weizenbergi tänaval. Määruses nimetatakse tänavad, kus on õppesõit täielikult või osaliselt keelatud. Transpordiamet teavitab määrusega kehtestatud piirangutest käesoleva määruse jõustumisel Tallinna linnas tegutsevaid autokoole. Õppesõidu keeldu ei ole võimalik liiklusmärkidega kehtestada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles