Politsei tabas noortepeol 14 purjus alaealist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt ei ole artikliga seotud.
Pilt ei ole artikliga seotud. Foto: Mihkel Maripuu

Laupäeva hilisõhtul sai politsei teate, et Harku vallas Harkujärve külas peab pidu lärmakas seltskond, kelle hulgas võib olla lapsi, politseinikud leidsid peolt 14 alkoholi tarvitanud alaealist.


Peol osales mitukümmend inimest, kelle hulgas oli ka täisealisi. Noorte sõnul tähistasid nad üüritud pinnal 15-aastase tüdruku sünnipäeva. Kokku tuvastasid politseinikud alkoholijoobe 14 alaealisel, peamiselt oli tegu 14-16 aastastega.

«Peol avanenud pilt oli kole. Alkoholi ja tühja taarat oli terve maja täis, noored olid tubadesse ja riietele oksendanud,» rääkis Põhja prefektuuri noorsoopolitseinik Signe Nõmm.

Politseinikud andsid alkoholi tarvitanud alaealised lastevanematele üle, laste suhtes viiakse läbi väärteomenetlused. Mõned noored, kes olid esitanud enda kohta valeandmeid või kelle vanemad ei saanud neile kohe järele tulla, viidi politseijaoskonda.

«Kindlasti vestleme ka peokoha omanikuga ning selgitame välja, kuidas sai noorte pidu toimuda ilma järelevalveta ning kes andis alaealistele üle alkoholi,» lisas Nõmm.

Peolt viidi jaoskonda ka 20-aastane noormees, keda politsei kahtlustab samal peol kahe noormehe löömises. «Tihti ei oska alaealised ise õigesti hinnata riske, mis alkoholi tarvitamisega kaasnevad. Kahjuks näeme liiga tihti, kuidas joobes noored panevad ise toime rumalusi või satuvad süütegude ohvriks,» rääkis noorsoopolitseinik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles