Mupo: hulkuvate koerte arv on hüppeliselt suurenenud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Munitsipaalpolitsei ameti hinnangul on viimasel nädalal hüppeliselt kasvanud hulkuvate koerte arv.


«Ilmselt on tegemist jooksuajaga, sest kinni püütud koerte seas on enamus isased koerad,» arvas mupo heakorra- ja loomasektori inspektor. Nädalavahetusel püüti kinni suur isane saksa lambakoer. Kiibi abil õnnestus tuvastada ka koera omanik, kes väitis et koer suletud territooriumilt lahti pääsenud. Seekord piirduti suulise hoiatusega.

Üldjuhul toimetatakse kõik hulkuvad koerad loomade hoiupaika, kuna hulkuvad loomad võivad muutuda ohtlikuks korrektselt rihma otsas jalutavatele liigikaaslastele. Samuti on oht, et loom võib sõiduteele joostes liiklusohtlike olukordi tekitada ning õnnetuse puhul lõppeb see üldjuhul nõrgemale osapoolele traagiliselt. Alles hiljuti toimus aga hoopis ootamatu juhtum, kus aiast lahti pääsenud ja ringi hulkunud isasloom hüppas tänavalt üle piirdeaia eraterritooriumile ning pures rängalt sealset koera.

Vastavalt kohaliku omavalitsuse korralduse seadusele karistatakse koerte ja kasside pidamise eeskirjade rikkumise eest kuni 100 trahviühiku ehk 400 euro suuruse rahatrahviga. Sama teo eest, kui see põhjustas varalise kahju või inimesele tervisekahjustuse karistatakse kuni 200 trahviühiku ehk 800 euro suuruse rahatrahviga.

Mupo palub kõigil koeraomanikel olla tähelepanelikud, et nende lemmikud ei pääseks tänavale. Hulkuvast koerast palutakse teatada Loomade Hoiupaigale ööpäevaringselt numbril 6 31 47 47.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles