Tallinnas Kalasadama kai ääres avati kalaturg

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, Tallinna päeval, avati vanalinna vahetus läheduses Kalasadama kai ääres kalaturg, mis esialgu on lahti laupäeviti kella kümnest neljani.

Kalaturu avamisel tervitas linnapea Edgar Savisaar sadu kohaletulnuid Tallinna päeva puhul ja meenutas, et just selle päevaga tähistatakse 1248. aastal saadud Lübecki linnaõigust.

«Novembris 2003 algatati Kalasadama ja selle lähiala detailplaneering, milles kavandati kalaturg just siia ajaloolisse asukohta Põhja-Tallinnas. Täna oleme niikaugel, et see turg on teoks saanud ja Tallinn on saanud endale taas juurde ühe vajaliku ja väärtusliku koha – kalaturu, nagu see oli siin sada aastat tagasi, koht kus kaubeldakse Eesti vetest püütud kalaga,» ütles Savisaar.

Põhja-Tallinna vanem Karin Tammemägi ütles oma tervituskõnes: «15. mai on väga oluline päev kogu Tallinna jaoks ning tänane eriti meie linnaosa jaoks, sest nüüd on meil taas kalaturg, kus meie omad kalamehed saavad võimaluse pakkuda värsket kala ning tutvustada ja valmistada erinevaid kalatoite. Täna on siin kalalaev nimega «Kajsamoor», mis on Lübeckist siia tulnud ja pakub ainulaadset võimalust täna Tallinna lahele selle laevaga sõita.»

«Kogu kalaturu avamise ettevalmistusprotsessi võib iseloomustada kui läbi raskuste tähtede poole liikumist. Kõigist teist, head inimesed, oleneb, kas kalaturg jääb kestma. Tulge taas kalaturule!» ütles Tammemägi oma tervituskõnes.

Lisaks kauplemisele on pidulikul avamispäeval võimalik osa saada ekskursioonist Tallinna lahele, meretemaatilistest lauludest, lustakatest meremehemängudest ning võistlustest. Toimuvad ka kala suitsutamise, puhastamise ja grillimise töötoad ning korraldatakse kalarappimise ja kalasupi keetmise võistlus.

Kalaturu puhul on Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse koostööpartneriteks AS Pro Kapital Eesti ja tulundusühistu Kalaturustusühistu, kelle esindajad osalesid pidulikul lindilõikamise tseremoonial.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles