Vargad tegid põlenud baari politsei nina all tühjaks

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuli kahjustas taverni teist korrust, kus põlengu ajal oli väljas näitus «Vana Paldiski fotod».
Tuli kahjustas taverni teist korrust, kus põlengu ajal oli väljas näitus «Vana Paldiski fotod». Foto: Mihkel Maripuu

Kas tõesti oli nii, et Paldiskis tuntud kurjategijad süütasid linna ühe uhkuse, ajaloolise kõrtsihoone eesmärgiga see kahjutule kustutamise käigus paljaks varastada? Ja seda kõike otse politsei nina all?

Paldiski sadamast mõnekümne meetri kaugusele jäävat ajaloolise Peetri Tolli taverni omanikud Andrei Kirilov ja Jelena Maljutina on selles veendunud. «See oli siin üks suur halbade asjaolude kokkulangemine,» ütleb Kirilov.
 
Tulemuseks umbes 200 000 euro suurune kahju ja Paldiski linna ning turismi seisukohalt olulise hoone – keskaegne paekivist seintega endine tollihoone on teatriõhtute ja näituste korraldamise koht - sulgemine vähemalt kevadeni.
 
7. detsembri öösel Peetri Tollis arenenud sündmused tundusid algses üsna süütukesed. Baaris veetis aega mitukümmend inimest. Nende seas kohalike seas hästi tuntud kriminogeenne kontingent.
 
Öösel kell 1.09 avastas baaridaam, et tagahoovis, külastajatele suletud territooriumil põleb puuriida sein. «Keegi pidi selle tahtlikult süütama, sest sealsed puud on veel märjad ja nende põlemapanek on keeruline,» räägib Kirilov. «Elektrist süttimine on välistatud, sest elektrit seal polnud.»

Millega ja kui kiiresti tuletõrjujad sündmuskohal tuld kustutades hätta jäid? Kuidas lahendas politsei eriüksus korrakaitsjaid piiranud ja rünnanud sõimlejate probleemi? Kuidas avastati, et põlevas majas tegutsevad politseinike silme all sarivargad? Ning millega kogu lugu lõppes, seda loe edasi Postimehe paberlehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles