Fotod ja video: virtuaalne safari toetab metsloomade haigla rajamist

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rocca Al Mare keskuse toidupoe lähistel avati virtuaalne safari, kus saab vaadata Aafrika eksootilisemaid ja enimohustatumaid loomi. Avatud infoboksiga soovib Eesti Looduse Fond koos koostööpartneriga tõmmata tähelepanu metsloomade kaitsmise vajalikkusele nii Eestis kui ka mujal maailmas.

Eestimaa Looduse Fondi (ELF) metsloomade haigla arendaja Agni Kaldma sõnul on maailmas väga palju ohustatud loomaliike, kelle kaitsmiseks ja väljasuremise vältimiseks tuleb iga päev tööd teha, sest vastasel juhul jääbki neist loomadest järele vaid mälestus teleekraanidel või mõned eksemplarid loomaaias.

«Virtuaalne safari on hea võimalus tutvuda maailma haruldasemate loomaliikidega nende enda loomulikus elukeskkonnas ilma, et nende vabadust on kuidagi piiratud,» ütles Kaldma. Ta lisas, et virtuaalne safari annab hea ülevaate eksootilistest ohustatud liikidest nagu näiteks mägigorilla, aafrika elevant, punane panda jt.

Virtuaalne safari on ehitatud 12 ruutmeetri suurusesse kasti, kuhu on paigaldatud kolm Samsungi UHD TV ekraani, mis annavad loomadest edasi väga reaalse pildi. «Ekraanidelt edastatav pilt on nii detailirohke ja ehe, justkui vaataks neid loomi läbi klaasist seina. Et veelgi rõhutada ohustatud loomaliikide probleemi olemust, paigutasime virtuaalse safari loomavagunit meenutavasse kasti, mida tihti kasutatakse nende samade loomade transpordiks,» kirjeldas «Samsung UHD metsik loodus» projekti tehnilise poole teostaja Toomas Tiits.

Ohustatud loomaliikide probleem pole võõras ka Eestis, siin leidub samuti mitmeid hävimisohus olevaid loomaliike nagu näiteks lendorav, euroopa naarits, must toonekurg. «Selleks, et kaitsta meie ohustatud liike ning teisi metsloomi, on ELF loomas metsloomade taastuskeskust,  mis tegeleb hättasattunud metsloomade abistamisega ning uurib nende haigestumise põhjuseid,» tutvustas Kaldma projekti.

Samsung paneb metsloomade taastuskeskuse loomisele oma õla alla, annetades iga UHD televiisori müügist saadud tulust 2 protsenti taastuskeskuse loomiseks.

Virtuaalse safari käigus saab tutvuda maailma enimohustatud loomaliikidega nagu mägigorilla, aafrika elevant, punane panda, šimpans, fennekrebane, kaelkirjak, tähniline hüään, valge ninasarvik jt.

Virtuaalne safari on tasuta külastamiseks avatud kuni 22. detsembrini.

Vaata lähemalt videost ja piltidelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles