Amuuri leopardi kutsikad ootavad nime

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amuuri leopardi kutsikad.
Amuuri leopardi kutsikad. Foto: Tallinna loomaaed

Eelmisel nädalavahetusel said loomaaia tohtrid lõpuks lähemalt uurida amuuri leopardi kutsikaid ning kinnitust leidis oletus, et varem sündinud ja kogukam neist on isane ning paar tundi hiljem ilmavalgust näinud kleenukesem emane.


Kutsikad on igati korralikult arenenud ning kaaluvad vastavalt 2,5 ja 2 kilo. Nüüd saab siis hakata ka tõsisemalt mõtlema nende ristimisele. Paljud lindude tegemisi pidevalt jälgivad huvilised märkasid, mis nendega nädalavahetusel juhtus ja ongi hakanud juba sellekohaseid ettepanekuid tegema.

Nüüd tahabki loomaaed ametlikult välja kuulutada üldise nimepanemise võistluse, et pisikestele kõige sobilikumad variandid välja valida. Inspiratsiooni võiks anda Arsenjevi Mandžuuria reisidega seotud raamatud ja muud amuuri leopardi kodukandiga seotud kirjutised.

Arvestada tuleks kindlasti asjaolu, et nimed peaksid olema suupärased ka muudes keeltes, sest pole veel teada, kuhu nad rahvusvahelise programmi koordinaatorite otsuse kohaselt paari aasta pärast elama asuvad.

Valiku tegemisel võtab loomaaed arvesse kõiki ettepanekuid, mis laekuvad hiljemalt 15. juunil e-posti teel aadressile zoo@tallinnzoo.ee või lihtkirjaga aadressil 13522 Tallinn, Paldiski mnt. 145.

Otsuse teeb loomaaed teatavaks jaanipäeva paiku ning võitjatele saab osaks aastane loomaaia priipääse.

Loomaaianduses on põhiline tegija ikkagi ilm. Saabunud soojalainega täitusid puuridevahelised rajad isegi äripäevadel nii kohalike kui välismaalt tulnud külastajatega. Jätkuvad sünnid alpinaariumis pakuvad järjest enama hulga talledega hingekosutavat vaatepilti nagu vanas loomaaia osas sündinud vietnami rippkõhtse väga nunnud põrsadki.

Lindkonnas on kassikakkudel uus munakurn, hahad ja mitmed muud partlased munevad hoogsalt, aga kajakate ja hallvareste ründe eest tuleb nende munad panna inkubaatorisse. Esmaspäeval toimunud enam kui tunnine voolukatkestus teeb aga murelikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles