Rahvusraamatukogus algas jõulueelne raamatumüük

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

10.–14. detsembrini toimub Rahvusraamatukogus traditsiooniline jõulukuu raamatunädal, kus raamatuid müüb üle 60 kirjastuse.


Sellele lisaks toimuvad raamatuesitlused ja autogrammitunnid, EKA tudengid teevad näituse ja kirjandusfoorum «Paabeli raamatukogu» võtab luubi alla loo.
Rahvusraamatukogu tutvustab neljapäeval, 12. detsembril kell 16 näitust «Metsiku «pibliotek»: ühe ärkamisaegse raamatukogu lugu», kogunemine fuajees.

Kuuenda korruse näitusesaalis toimuvad raamatuesitlused, mille külastamiseks ei pea olema lugejaks registreerunud. Esitletakse Loone Astula luulekogu «Tundemõtted», Jaak Juske uut raamatut «Lood unustatud Tallinnast 2. Tallinna tööstus» ja Aimar Ventseli raamatut «Minu Jakuutia».

Raamatunädala kunstilise poole eest hoolitsevad EKA tudengid, kelle näitus «Lugeja külluse ajastul» leiab aset Rahvusraamatukogu mitmetes ruumides. Näituse aluseks on Mehhiko luuletaja ja esseisti Gabriel Zaidi arutlus lugemisest ja kirjastamisest maailmas, kus iga 30 sekundi tagant ilmub mõni uus raamat. Kuigi Zaidi essee kannab provokatiivset nime «Liiga palju raamatuid» (ja alapealkirja «Lugemine ja kirjastamine külluse ajastul»), on see siiski sütitav manifestatsioon raamatu elujõulisuse kohta.

Reedel, 13. detsembril võtab väikses konverentsisaalis hoo sisse kirjandusfoorum «Paabeli raamatukogu», mille seekordseks teemaks on «Lugu luubi all».

Laupäeval, 14. detsembril kell 13 kutsub kirjastus Pegasus kõiki lapsi ja lapsemeelseid Kätlin Vainola ja Ulla Saare uue lasteraamat «Lift» esitlusele. Joonistatakse üheskoos pilte, räägitakse põnevaid lugusid ja süüakse maitsvat torti.

Jõulukuu raamatunädala raamatumüük on avatud 10. detsembril kell 12–20, 11.–13. detsembrini kell 10–20 ja 14. detsembril kell 11–18.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles